Description Images Map Contact
Vaxholm Skarpö 3735 kvm

Skarpöborg - Skärgårdsdröm anno 1909 i bästa skick.

Elegant villa uppförd i början av förra seklet som genomgått en omsorgsfull renovering under de senaste åren och nu åter tronar i sin forna glans. Villan är privat belägen på en stor insynsskyddad parkliknande tomt med rogivande vy över Trälhavet och dess små skärgårdsöar. Här finner man uteplatser i flera väderstreck, stora gräsytor för bollspel, stor pool, jacuzzi och ett exklusivt vinterbonat lusthus beläget på tomtens högsta punkt med milsvidd havsutsikt. Interiört erbjuder entréplanet härliga sällskapsytor med ett stort platsbyggt kök och intilliggande glasveranda för stora middagsbjudningar med känslan av att befinna sig mitt i naturen. Övervåning med tre rymliga sovrum, stort badrum, kontor och öppen spis samt generös altan. Hel källare med suterrängkänsla som nås via den breda trappan där det finns ett rymligt familjerum, spa med nedsänkt jacuzzi, tvättstuga och vinkällare. Genomgående mycket platsbyggda detaljer och golv av massiv ek och kalksten med genomgående vattenburen golvvärme i entréplan och källarplan. Vidare finns på fastigheten poolhus med stort gästrum och bastu med havsutsikt, gäststuga, lusthus, garage och grindstuga. Skarpö är en sommaridyll endast 40 min från city med klassiskt midsommarfirande, tennisbana, seglarskola, badstrand och många vackra hus från förra sekelskiftet. Ett ställe i bästa skick som måste upplevas, lämpar sig likväl för permanent- som för fritidsboende med gångavstånd till badplatser, tennisbana, ångbåtsbrygga och möjlighet till båtplats med segelbåtsdjup. Villa om totalt ca 300 kvm plus 55 kvm boarea i gästhus och lusthus. Installerad bergvärme, automatiska grindar, vinkällare, stort segeltak med pergola över köksterrass, integrerat BOSE ljud-system på entréplan etc.

READ MORE
FACTS

Area: Skarpö

Number of rooms: 6

Living space: 300 kvm

Plot area: 3735 kvm

Lars Fogelklou

Responsible broker
Lars Fogelklou

Lars Fogelklou

Responsible broker

Lars är sedan 1999 verksam inom Stockholms mest exklusiva bostadssegment. Han är en av grundarna till Residence Christie’s med stor respekt inom branschen och meriter som ingen annan kan mäta sig med, så som filmikonen Ingmar Bergmans Fårö, Strandvägens mest exklusiva och spektakulära våning genom tiderna, det anrika Gamla Djursholm, Stockholms största penthouse och ett av Lärkstans vackraste townhouse för att nämna några. Lars har ett ständigt aktuellt kontaktnät i detta segment och merparten av affärerna sker under full diskretion och utan traditionell marknadsföring vilket ofta är ovärderligt för såväl köpare som säljare.

Tack för allt arbete Du lagt ner på försäljningen av vår lägenhet! Du har lite av en internationell stil på Ditt arbete. Du kräver mycket och är väldigt tydlig. Det är inte så vanligt i Sverige men jag känner igen det från åren i New York. Mycket stimulerande att möta en attityd och en professionalism som Sverige skulle må väldigt gott av om fler vågade stå för.

former client

Lars Fogelklou

Responsible broker

Value Housing

Our brokers have deep knowledge and skills that are of great use when it comes to valuing homes, estates, farms and other unique objects.

Read more

Underhand

We specialize in homes that are something out of the ordinary, and 74% of our homes are brokered privately, outside of the public market.

Read more

Common Questions

Together with Residence Christie's International Real Estate, we have an extensive record of potential buyers of high-quality and unique residences.

Read more