Description Images Map Contact
Halmstad Tylösand 3905 kvm

Tylösands sista stora strandtomt

Ett ögonblicks promenad från sanddynor och havet ligger den för Tylösand sista kvarvarande stora strandtomten med sol från tidig morgon till sen kväll. Villa Haga uppfördes här 1937 och omfattar cirka 261 kvm fördelade på åtta rum och kök. Huset är byggt i vinkel med separat sällskapsdel och sovrumsdel som hyser flera unika detaljer så som antika dörrar och golv samt takmålningar. Från övervåningen har man fri utsikt mot havet och Tylön med sin ståtliga fyr. Intill huset finns en insynsskyddad pool, garage och två bodar.
Utanför på tomten hörs Kattegatts rogivande havssvall och hallanskustens tallsus. Strax nedanför sträcker Tylösands sju kilometer långa sandstrand ut sig längs det öppna havet. Stranden är särskilt omtyckt för sina fina badvatten och goda vindsurfing, här ligger även Sveriges första livräddarskola. Ett stenkast bort ståtar Halmstad golfklubb med sina två utmanande 18-hålsbanor och strax intill anrika Hotel Tylösand med sina utsökta restauranger. Goda förbindelser via Halmstad flygplats endast tio minuter bort.
Sammantaget utgör denna fastighet en exklusiv möjlighet att förvärva Tylösands sista stora strandtomt om 3905 kvm med en villa som efter renovering motsvarar alla krav på ett privat och unikt boende.

Detaljplanen för området anger minsta tomtstorlek till 1000 kvm och det finns goda förutsättningar för att minst en tomt kan avstyckas. Nuvarande hus är C-märkt, märkningen innebär den lägsta graden av kulturhistorisk märkning och i vissa fall kan märkningen medföra inskränkningar vid om/tillbyggnad.

Visningar börjar från och med vecka 24. Vänligen respektera säljarens önskemål att kontakta ansvarig mäklare för bokning av visning.

READ MORE
FACTS

Area: Tylösand

Number of rooms: 8

Living space: 251 kvm

Other space: 10 kvm

Plot area: 3905 kvm

Jonas Martinsson

Responsible broker
Jonas Martinsson

Jonas Martinsson

Responsible broker

Jonas har huvudansvaret för komplexa bostadsförsäljningar och gårdsförsäljningar med utgångspunkt från västkusten. Han har gjort flera rekordförsäljningar för villor i Båstad, Torekov, Halmstad, Marstrand, Fjällbacka och Göteborg. Han är även tillsammans med Henric Falkenberg grundstommen i RC:s framgångsrika gårdsmäklarteam och de arbetar över hela södra Sverige med allt från välbelägna mindre gårdar till slott och större egendomar. Jonas är mycket allround och klarar av alla typer av komplexa försäljningar, även fastigheter som ligger i bolag.

Jonas började arbeta inom branschen 2001 med kommersiella fastigheter, strax därefter inriktade han sig på att arbeta med exklusiva boenden men främst gårdar. Sedan dess har han varit en starkt bidragande faktor till att bygga upp gårdssidan hos Residence. Han är en av grundarna till Residence och var tidigare verksam i Stockholmsområdet. Han har en universitetsexamen som Lantmästare och väl bevandrad inom jord och skog men jobbar även med komplexa försäljningar av villor och attraktiva fritidshus. Jonas är uppvuxen på en gård strax utanför Varberg på västkusten och har idag hela västkusten, Skåne och inlandet som arbetsområde. På fritiden spenderar han gärna tid i naturen eller idrottar.

Att sälja min släktgård var inte lätt beslut att ta och en komplex process både juridiskt och emotionellt. Direkt när jag träffade Jonas visade han stor förståelse för min situation på alla plan och lotsade mig igenom hela processen. Han såg gårdens mjuka värden också och lyckades omsätta det ut mot kund. Det var många visningar, olika bud kantade av förslag men Jonas höll ihop försäljningen på ett förstklassigt sätt och jag fick en underbar köpare som jag idag har en mycket bra relation till.

former client

Images

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Jonas Martinsson

Responsible broker

Value Housing

Our brokers have deep knowledge and skills that are of great use when it comes to valuing homes, estates, farms and other unique objects.

Read more

Underhand

We specialize in homes that are something out of the ordinary, and 74% of our homes are brokered privately, outside of the public market.

Read more

Common Questions

Together with Residence Christie's International Real Estate, we have an extensive record of potential buyers of high-quality and unique residences.

Read more