Description Images Map Contact
Danderyd Djursholm 2776 kvm

Villa Brisinge - ett mästerverk av Palladiansk arkitektur

Villa Brisinge anno 1896 är högt belägen med endast ett par minuters promenad till torget med dess utbud av restauranger och affärer. Villan är uppförd i sten med en Palladiansk arkitektur efter ritningar av arkitekt Adolf Emil Melander och har under åren 1996-2002 genomgått en professionell totalrenovering/restaurering, såväl tekniskt som kulturhistoriskt med vägledning av bl a slottsarkitekt Andreas Heymowski som lät göra en grundlig antikvarisk genomgång. Likt flertalet slott och herrgårdar som på ett naturligt sätt hade stilblandningar fick även villa Brisinge det, biblioteket och hallen fick en empirestil med inspiration hämtad från bl a Rosendahls slott och Napoleons kärleksnäste utanför Paris, Château Malmaison, medan Lilla salongen blev i gustaviansk stil och Röda salongen i rokoko. Generösa sällskapsytor och upp till fem sovrum samt inredd vid och källare med spa, träning och vinkällare. Den parkliknande prunkande trädgården ritades av en av Sveriges ledande trädgårdsarkitekter, Torbjörn Andersson, och pryds av ett vackert orangeri. Separat 3-bils varmgarage. För den som är intresserad kan även fastigheten intill, Slottsvägen 11, köpas samtidigt och därmed erhålla en av Djursholms större tomter, ca 4200 kvm.

READ MORE
FACTS

Area: Djursholm

Number of rooms: 10

Living space: 526 kvm

Other space: 180 kvm

Plot area: 2776 kvm

Lars Fogelklou

Responsible broker
Lars Fogelklou

Lars Fogelklou

Responsible broker

Lars är sedan 1999 verksam inom Stockholms mest exklusiva bostadssegment. Han är en av grundarna till Residence Christie’s med stor respekt inom branschen och meriter som ingen annan kan mäta sig med, så som filmikonen Ingmar Bergmans Fårö, Strandvägens mest exklusiva och spektakulära våning genom tiderna, det anrika Gamla Djursholm, Stockholms största penthouse och ett av Lärkstans vackraste townhouse för att nämna några. Lars har ett ständigt aktuellt kontaktnät i detta segment och merparten av affärerna sker under full diskretion och utan traditionell marknadsföring vilket ofta är ovärderligt för såväl köpare som säljare.

Tack för allt arbete Du lagt ner på försäljningen av vår lägenhet! Du har lite av en internationell stil på Ditt arbete. Du kräver mycket och är väldigt tydlig. Det är inte så vanligt i Sverige men jag känner igen det från åren i New York. Mycket stimulerande att möta en attityd och en professionalism som Sverige skulle må väldigt gott av om fler vågade stå för.

former client

Images

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild .

Lars Fogelklou

Responsible broker

Value Housing

Our brokers have deep knowledge and skills that are of great use when it comes to valuing homes, estates, farms and other unique objects.

Read more

Underhand

We specialize in homes that are something out of the ordinary, and 74% of our homes are brokered privately, outside of the public market.

Read more

Common Questions

Together with Residence Christie's International Real Estate, we have an extensive record of potential buyers of high-quality and unique residences.

Read more