Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Danderyd Djursholm 2776 kvm

Villa Brisinge - ett mästerverk av Palladiansk arkitektur

Villa Brisinge anno 1896 är högt belägen med endast ett par minuters promenad till torget med dess utbud av restauranger och affärer. Villan är uppförd i sten med en Palladiansk arkitektur efter ritningar av arkitekt Adolf Emil Melander och har under åren 1996-2002 genomgått en professionell totalrenovering/restaurering, såväl tekniskt som kulturhistoriskt med vägledning av bl a slottsarkitekt Andreas Heymowski som lät göra en grundlig antikvarisk genomgång. Likt flertalet slott och herrgårdar som på ett naturligt sätt hade stilblandningar fick även villa Brisinge det, biblioteket och hallen fick en empirestil med inspiration hämtad från bl a Rosendahls slott och Napoleons kärleksnäste utanför Paris, Château Malmaison, medan Lilla salongen blev i gustaviansk stil och Röda salongen i rokoko. Generösa sällskapsytor och upp till fem sovrum samt inredd vid och källare med spa, träning och vinkällare. Den parkliknande prunkande trädgården ritades av en av Sveriges ledande trädgårdsarkitekter, Torbjörn Andersson, och pryds av ett vackert orangeri. Separat 3-bils varmgarage. För den som är intresserad kan även fastigheten intill, Slottsvägen 11, köpas samtidigt och därmed erhålla en av Djursholms större tomter, ca 4200 kvm.

LÄS MER
FAKTA

Område: Djursholm

Antal rum: 10

Boarea: 526 kvm

Biarea: 180 kvm

Tomtarea: 2776 kvm

Lars Fogelklou

Ansvarig mäklare
Lars Fogelklou

Lars Fogelklou

Ansvarig mäklare

Lars är sedan 1999 verksam inom Stockholms mest exklusiva bostadssegment. Han är en av grundarna till Residence Christie’s med stor respekt inom branschen och meriter som ingen annan kan mäta sig med, så som filmikonen Ingmar Bergmans Fårö, Strandvägens mest exklusiva och spektakulära våning genom tiderna, det anrika Gamla Djursholm, Stockholms största penthouse och ett av Lärkstans vackraste townhouse för att nämna några. Lars har ett ständigt aktuellt kontaktnät i detta segment och merparten av affärerna sker under full diskretion och utan traditionell marknadsföring vilket ofta är ovärderligt för såväl köpare som säljare.

Tack för allt arbete Du lagt ner på försäljningen av vår lägenhet! Du har lite av en internationell stil på Ditt arbete. Du kräver mycket och är väldigt tydlig. Det är inte så vanligt i Sverige men jag känner igen det från åren i New York. Mycket stimulerande att möta en attityd och en professionalism som Sverige skulle må väldigt gott av om fler vågade stå för.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild .

Lars Fogelklou

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas