Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Lejdarevägen 20
ALLA BILDER
Helsingborg Lejdarevägen 20 Hittarp - Helsingborg 124 kvm

Vidsträckt sundsutsikt från marklägenhet i Villa Rosenhill

Med vidsträckt utsikt över Öresund och Danmark ligger denna marklägenhet högt upp i populära Hittarp i modern arkitektritad fastighet byggd år 2007 - Villa Rosenhill.

Lägenheten har med sina stora fönsterpartier en härlig sundsutsikt varav i vardagsrum är fönsterpartiet utefter hela väggen i väster. Det finns glasdörrar för utgång till den egna rymliga uteplatsen/uterummet från vardagsrum, kök och sovrum och utsikten från uteplatsen över Öresund och Danmark är lika ypperlig som via rummens fönster.

Lägenheten som ligger i markplan har rymlig egen uteplats om 21 kvm med trädäck. Uteplatsen ligger under tak och har skjutbara glaspartier och när dessa är stängda blir det ett uterum att utnyttja även vid kallare väderlek och infravärme finns. Utsikten är lika fin från uteplatsen/uterummet som från fönsterpartierna i lägenheten med Öresunds frekventa båttrafik som trevligt inslag och ger rörelse på havet. Uteplatsen förlängs vid öppet glasparti genom trädäck framför vilket gör uteplatsen ännu större. Ett trappsteg ner finns ännu en uteplats med trädäck varav denna är inbäddad i rabatter med blommor och ytterligare en gemensam uteplats finns på tomten med stor gräsmatta, blommor, buskar och vackra träd.

Lägenheten har en skön rymd med takhöjd ca 2,50-2,57 m och de stora fönsterpartierna i väster i vardagsrum, i kök och i sovrum ger förutom sundsutsikt även mycket ljus och kvällstid glittrar vackert både havet och lamporna i Danmark. Samtliga rum har vattenburen golvvärme via energisnål bergvärmeanläggning (våtutrymmen golvvärme med el) och flertalet rum har infällda spotlights i tak. Lägenheten står inför ett planerat löpande underhåll, vi renovering kan samtidigt ombyggnad ske till en öppen planlösning vilken framgår som alternativ planlösning. Lägenheten ovanför med planlösning i original har öppen planlösning med kök i vardagsrum vilket är ett modernare alternativ som finns även för denna lägenhet. Det rum som är kontor/bibliotek är lätt att demontera för större vardagsrum och ska renovering ändå ske av lägenheten kan köket flyttas till kontorets nuvarande läge för stort vardagsrum med integrerat kök om så önskas. Nuvarande kök kan då bli ytterligare ett sovrum. Lägenheten har idag hall med garderober, vardagsrum som är delvis öppet till matplats i kök, kontor/bibliotek med fönster vid tak mot vardagsrum, kök med matplats, sovrum med walk in closet, badrum, gästtoalett och tvättrum/grovkök.

Villa Rosenhill som ligger ca 19 m över havsnivån är ritad av Wenner Arkitekter och har 4 plan varav 3 ovan mark, det fjärde är källare delvis i suterräng med garage och förråd. Fastigheten är uppförd i sunda, naturliga material såsom betong, aluminium, rostfritt stål och zinkplåt. Material som åldras med värdighet och som kräver minimalt med underhåll. Lägenheten som ligger i markplan i väster och en trappa upp i öster med huvudingång, hiss finns både från huvudingång och från garaget. Till lägenheten hör två garageplatser som ingår i månadsavgiften och laddare till elbil finns. Till strand och bad är det ca 400 m.

Hittarp är ett populärt område med sin närhet till både vattnet och innerstaden, läget innebär ca en kvarts bilfärd från Helsingborgs centrum med affärsgågator och tågstation och dit går bussar frekvent. I grannområdet Laröd finns livsmedelsaffär, pizzeria, kiosk/post och bibliotek och vackra Sofiero Slott, härliga naturreservatet Pålsjö Skog och Kulla Gunnarstorp ligger också på promenadavstånd. Hittarp består främst av villor, Villa Rosenhill är den fastighet med lägenheter i ett plan och det är sällan de kommer till salu.

LÄS MER
FAKTA

Område: Hittarp - Helsingborg

Adress: Lejdarevägen 20

Antal rum: 3

Boarea: 124 kvm

Biarea: 21 kvm

Våningsplan: 1

Månadsavgift: 9698 KR/Månad

Indirekt nettoskuldsättning: 998724 KR
Information hämtad från årsredovisning för 2023.

Pris/bud: Pris på förfrågan

Planritningar
DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Hittarp - Helsingborg

Hittarp är ett populärt område med sin närhet till både vattnet och innerstaden, läget innebär ca en kvarts bilfärd till Helsingborgs centrum med affärsgågator och tågstation och dit går bussar frekvent. I grannområdet Laröd finns livsmedelsaffär, pizzeria, kiosk/post och bibliotek och Sofiero slott, naturreservatet Pålsjö Skog och Kulla Gunnarstorp ligger också på promenadavstånd. Hittarp består främst av villabebeyggelse.

Catharina Grenestedt

Catharina Grenestedt

Ansvarig mäklare

Catharina är både registrerad fastighetsmäklare och civilekonom och hon har en gedigen erfarenhet inom fastighetsmäkleri sedan år 2005. Catharinas goda renommé och succé som mäklare beror inte bara på rekommendationer från nöjda kunder utan även på många rekordförsäljningar.

Hennes driftighet, envishet och kreativitet att se möjligheter visar sig genom alla Catharinas lyckade försäljningar som t ex ha uppnått de högsta slutpriserna för villor 4 år i rad (2020-2023) inkl all time high slutpris i Helsingborg, all time high slutpris i Viken och all time high slutpris för tomt i Helsingborg bl a (Källa Hemnet).

Tidigare har Catharina arbetat som mäklare för Skeppsholmen Sotheby´s, hon startade upp deras kontor i Helsingborg och drev verksamheten där ensam i närmare 5 år tills hon valde att sluta på firman i juni 2024. I juni 2024 började Catharina istället som mäklare för Residence Christie´s. Innan dess har Catharina drivit egen mäklarfirma Boningen Mäklarfirma och ytterligare längre bak i tiden arbetade hon inom finans i Stockholm.

Catharinas mål är inte kvantitet i antal försäljningar då hon alltid jobbar med ett fåtal förmedlingar samtidigt, hennes mål är istället kvalitet och högsta möjliga försäljningspris. Arbetsområden är främst Helsingborg och Höganäs kommuner med omnejd, välkända områden för Catharina som bott i Helsingborg sedan år 2001. Hon förmedlar både ”stort och smått” i bra områden och/eller med utsikt eller som har något unikt.

Kontakta gärna Catharina för referenser och även för information om diskreta förmedlingar utan marknadsföring som utförs genom hennes stora kontaktnät.

Catharina överträffade våra förväntningar genom sin proffsighet, höga kompetens, kunnighet och sitt personliga engagemang. Dessutom var försäljningen "All time high" i Helsingborg. Vi kan varmt rekommendera Catharina som bästa mäklare för era försäljningsuppdrag.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Catharina Grenestedt

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas