Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Lövängsvägen 6
ALLA BILDER
Ängelholm Lövängsvägen 6 Skälderviken 8276 kvm 28 000 000 KR

Skäldervikens ståtligaste villa!

I hjärtat av den idylliska kuststaden Skälderviken finner vi något alldeles extraordinärt - Villa Torshall. Denna magnifika villa, uppförd mellan 1913-1914 av Max Langenheim, en av traktens mest inflytelserika herrar på sin tid, är inte bara ett hem. Det är en levande del av historien, en plats där tidens vingslag är påtagliga.

Arkitektoniskt är Villa Torshall ett mästerverk i nationalromantisk stil. Den ljusputsade fasaden, de småspröjsade fönstren, naturstenssockeln och det branta tegeltaket med brutet takfall är alla karakteristiska inslag i denna vackra byggnad. Här har varje detalj omsorgsfullt bevarats för att behålla sin autentiska skönhet.

Väl inne möts du av en atmosfär av tidlös elegans och rymd. Salongerna är generösa och ljusa, och det finns ett bibliotek med ett imponerande kassavalv. Här finns till och med en egen ingång till det som en gång var tjänstefolkets område - en påminnelse om svunna tider.

När du utforskar huset kommer du att upptäcka att många av originaldetaljerna har bevarats, vilket ger en unik känsla av autenticitet. Moderniseringar har genomförts i värmesystemet, där fjärrvärme nu samarbetar med den öppna spisen och kakelugnen på nedre våningen för att skapa en trivsam atmosfär.

Villa Torshall är mer än bara en bostad - det är en tidsmaskin till en svunnen era, en plats där historia och nutid sammanflätas. Det har varit i samma familjs ägo i över femtio år, och nu är det dags för nästa kapitel i dess rika historia att börja. Detta är en möjlighet att skapa nya minnen och berättelser som kommer att överleva generationer.

Egendomen sträcker sig över 8 276 kvadratmeter och inkluderar en parkträdgård med en stenlagd uteplats som vetter mot havet och hamnen, äppelträd, en damm och fantastiska buskar såsom rhododendron, hortensia och rosenbuskar. Entrén har en fantastisk järngrind med en grusad gång upp mot huset och vid entrén finns även ett dubbelgarage.

Så om du söker något utöver det vanliga, ett hem med en själ och en historia, då är Villa Torshall det perfekta valet. Kontakta oss idag och låt oss ta dig med på en resa genom tiden till denna extraordinära villa vid Skälderviken.

LÄS MER
FAKTA

Område: Skälderviken

Adress: Lövängsvägen 6

Antal rum: 13

Boarea: 352 kvm

Biarea: 55 kvm

Tomtarea: 8276 kvm

Pris/bud: 28 000 000 KR

DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Skälderviken

Ulrika Herrlin

Ulrika Herrlin

Ansvarig mäklare

Ulrika har sin bakgrund inom service, inom hotell och restaurangbranschen, både i restaurang och på management nivå. Utbildade sig och arbetade i Frankrike under 10 år men skolade om sig till försäkringsmäklare 2000 när hon flyttade hem från Frankrike. Därefter arbetade hon på Skandia som privatrådgivare och sedan med eget försäkringsmäkleri inom både privat och sakförsäkring.

Under många år har hon tillsammans med sin man utvecklat olika bostadsprojekt och valde 2019 att sätta igång att studera till fastighetsmäklare. 2020 blev hon registrerad mäklare och arbetar sen 2023 på Residence Christie´s Real Estate i Malmö, Skåne. Sin lediga tid spenderar hon i stallet och har ett stort kontaktnät bland hästintresserade i både Malmö, på Näset och i övriga Skåne.

Ulrika Herrlin bemötte oss på ett trevligt sätt och överträffade våra förväntningar, genom ett snabbt agerande, som ledde till försäljningen. Information om allt som måste göras samt alltid tillgänglig har varit till stor hjälp för oss. Vi rekommenderar varmt Ulrika som mäklare.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Ulrika Herrlin

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer