Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Tullesbo Slott
ALLA BILDER
Sjöbo Tullesbo Slott SJÖBO 15.8616 ha 32 000 000 KR


Tullesbo Slott – En skatt i Skåne med anor från medeltiden

Välkommen till Tullesbo slott, även känt som Thulisbo eller Thulesbo, beläget i hjärtat av Sjöbo kommun i vackra Skåne. Med sina rötter som sträcker sig tillbaka till medeltiden, först omnämnt på 1300-talet, bär slottet på en rik och fascinerande historia. Det nuvarande slottet, en strålande representant för klassisk rokokostil, uppfördes mellan 1753 och 1780 av Hans Ramel. Ritningarna utfördes av Jean Eric Rehn, en av 1700-talets mest framstående arkitekter, känd för sina verk som Övedskloster. Slottsanläggningen följer ett klassiskt mönster med en öppen plan, en så kallad cour d’honneur, kring vilken huvudbyggnaden och de två flyglarna är grupperade. På andra sidan, mot söder, breder parken ut sig.
Ursprungligen byggt som ett änkesäte för Amalia Beata Lewenhaupt, Hans Ramels hustru, har Tullesbo slott genom åren bevarat sin historiska integritet och elegans. Detta gör slottet till en unik representant för svensk slottsarkitektur från 1700-talet och en viktig del av det skånska kulturarvet. Familjen Ramel har ägt slottet ända fram till 2006.

Slottet erbjuder en generös boyta på 480 kvm, samt ytterligare 350 kvm källare och vind, vilket skapar rikligt med utrymme för både boende och representation. Interiören imponerar med sina välbevarade originaldetaljer, som de kalkade väggarna och kalkstensgolven. De eleganta salongerna, öppna spisarna och de många handmålade kakelugnarna i original från Rörstrand, den exklusiva matsalen med kornischer, stuckaturer och brädgolv med målad fris ger en tidlös charm. Köket är utrustat med grålasserade ekskåp och en bänkskiva i kalksten samt maskiner från Gaggenau.
Den pampiga trappan i original kalksten leder upp till sovrummen och en vacker salong med bibliotek som har utsikt över den fantastiska trädgården och de vackra omgivningarna av skog och mark.

Till fastigheten hör även två charmiga flygelbyggnader, varsamt renoverade 2007 och 2008. Ett nybyggt annex om 350 kvm, perfekt för bröllop och festligheter, tillför ytterligare dimensioner till denna unika fastighet. För avkoppling och nöje finns ett storslaget poolhus/orangeri, uppfört mellan 2008 och 2010, som stoltserar med öppen spis, stengolv och en imponerande pool och romersk trappa, uppvärmd via jordvärme.

Den omgivande trädgårdsparken domineras av en stor öppen gräsparterr inramad av ståtliga trädalléer längs långsidorna. För fyra år sedan tillkom en omfattande trädgårdsanläggning för odling av äpplen, päron, plommon, körsbär och olika bärbuskar, vilket ytterligare förhöjer denna idylliska miljö. På de 15,8 hektaren som omger slottet kan du njuta av den fridfulla naturen, promenera längs lindalléerna och koppla av vid den rofyllda dammen. En minnessten, en obelisk, norr om dammen, minner om Hans Ramels sonhustru Maria Ramel, som dog 1787. Ett minnesmärke av det här slaget är representativt för 1700-1800-talens parkmiljöer.
På 1700-talet anlades ett antal djurgårdar i Skåne, bland annat på Övedskloster där man släppte in vita dovvilt för att kunna njuta av och ha att se på. De vita hjortarna strövar även upp till Tullesbo Slott och kan ses beta i de vackra omgivningarna.

Tullesbo Slott är mer än bara ett hem; det är en livsstil och en unik möjlighet att förvärva ett stycke svensk historia och kultur. De tidigare ägarna mellan 2006 och 2014 har varsamt rustat slottet och dess omgivningar, och ägarna mellan 2014 och 2020 har förvaltat fastigheten väl och uppfört en ny byggnad i västra delen av parken. Sedan 2020 så bedrivs slottet i företagsform.

Kontakta oss för en visning och upptäck själv den magiska charmen och elegansen hos Tullesbo Slott. Låt detta historiska mästerverk bli ditt nästa drömhem.

LÄS MER
FAKTA

Område: SJÖBO

Adress: Tullesbo Slott

Boarea: 210 kvm

Biarea: 150 kvm

Tomtarea: 15.8616 ha

Pris/bud: 32 000 000 KR

DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

SJÖBO

Välkommen att kontakta oss

Marcus Herrlin
Ansvarig mäklare

Marcus Herrlin

Marcus Herrlin började sin karriär inom sakförsäkringar för att sedan vidareutbilda sig till Swedsec licensierad försäkringsmäklare. Efter ett antal år i Stockholm inom försäkring och bank och ett eget försäkringsmäkleri, så gick resan 2005 mot Småland och Växjö, där han är uppväxt. Marcus har sedan barnsben haft en stor entreprenörsanda och detta resulterade i ett stort privat bostadsprojekt innehållande detaljplanering, ...

Kontakta mig
Ulrika Herrlin
Reg. Fastighetsmäklare

Ulrika Herrlin

Ulrika har sin bakgrund inom service, inom hotell och restaurangbranschen, både i restaurang och på management nivå. Utbildade sig och arbetade i Frankrike under 10 år men skolade om sig till försäkringsmäklare 2000 när hon flyttade hem från Frankrike. Därefter arbetade hon på Skandia som privatrådgivare och sedan med eget försäkringsmäkleri inom både privat och sakförsäkring.

Under många ...

Kontakta mig

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Marcus Herrlin

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas