Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Storängsvägen 7
ALLA BILDER
Nacka Storängsvägen 7 Nacka Storängen 1852 kvm 24 000 000 KR

Ståtlig villa i nationalromantisk stil belägen på en stor och barnvänlig trädgårdstomt i ett eftertraktat läge i Storängen, endast 10 min från Stockholms innerstad. 255kvm, 9 rum, samt garage/gästhus om ca 37kvm.
Villa Sundelin ritades av arkitekt Güttler och uppfördes 1906 i så kallad nationalromantisk stil. Bostaden är mycket välhållen, och nuvarande ägare har vid renoveringar bemödat sig om att bevara dess unika karaktär.
Entréplanet rymmer vardagsrum, med öppen spis och vackra originaldetaljer, matsal, tv-rum, arbetsrum/gästrum, samt ett stort kök med matplats med ett stort fönsterparti som vetter mot trädgården. Hall med gäst-wc.
På mellanplanet finns fyra sovrum, ett duschrum, samt ett större badrum med både badkar och dusch. Vindsplanet är inrett till ett stort rum, perfekt som lekrum/tonårsrum/gästrum, men går vid behov att dela av.
Från köket leder en trappa ned till källarplanet. Här finns tvättstuga, hobbyrum, samt stora förvaringsutrymmen. Källaringång finns även från trädgården. Utöver bostadshuset finns ett garage med boendedel, lämplig som gästhus/kontor/ateljé. Tomten är plan och barnvänlig och ligger i ett av Storängens bästa lägen.

Om Storängen
Storängen är ett villaområde i centrala Nacka i Stockholms län. Området är beläget strax sydost om Nacka Forum vid Saltsjöbanan mellan Lillängen och Saltsjö-Duvnäs. Storängens villasamhälle grundades 1904 av "Tjänstemännens Egnahemsförening vid Storängen" och de första villorna började byggas samma år. Redan 1909 var 107 tomter bebyggda av totalt runt 160. År 2013 fanns drygt 150 villor med lika många familjer i området. Egnahemsföreningen existerar fortfarande och fungerar idag som intresseförening för de boende i Storängen.

Som ägare av en äldre fastighet i Storängen blir du automatiskt andelsägare i "Tjänstemännens Egnahems förening vid Storängen M.B.P.A". Föreningen äger Ängen och Parken där tennisbana, boulebana och lekpark är belägen. Likaså äger föreningen 98% av AB Storängens Samskola som är ett dotterbolag till Egnahemsföreningen och förvaltar fastigheten på Värmdövägen 176 . I dag inrymmer byggnaden två bostäder, Montessoriförskola samt festlokal. Läs gärna mer om området och historien på www.storangen.se.

Storängen anses vara ett av Sveriges bäst bevarade villasamhällen från 1900-talets början, tack vare sina tidstypiska stora trävillor i nationalromantikens stil och sin förhållandevis orörda miljö. De flesta villorna är arkitektritade, en hel del av dåtidens kända arkitekter, bland dem Ragnar Östberg, Torben Grut, Albin Brag, Ivar Callmander och Carl Westman. Några av dem bosatte sig själva i det nya villasamhället. Den som ritat flest hus i Storängen var Gustaf Hugo Sandberg.

Enligt en kulturhistorisk byggnadsinventering från 1979 bedömdes av 156 undersökta byggnader 18 som "omistliga" och 35 som "värdefulla". Villa Sundelin har bedömningen "omistlig". Hela området bedömdes som "omistlig kulturmiljö". År 1987 förklarades området som riksintresse för kulturmiljövården.

LÄS MER
FAKTA

Område: Nacka Storängen

Adress: Storängsvägen 7

Antal rum: 9

Boarea: 255 kvm

Biarea: 81 kvm

Tomtarea: 1852 kvm

Pris/bud: 24 000 000 KR

Planritningar
DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Nacka Storängen

Med gångavstånd till Saltjöbanan, Forum Nacka och med närhet till naturområde, friluftsliv och bad i Järla sjö ligger Storängen som anses vara Sveriges bäst bevarade villaområde från förra sekelskiftet. Vägnätet, tomtindelningen, stationen, skolan och grönområdena är i stort sett intakta sedan området bildades. Sedan 1987 är Storängen därför av riksintresse för kulturminnesvården.

Malin Brilioth

Malin Brilioth

Ansvarig mäklare

Malins bakgrund som jurist samt arbete inom försäljning ger henne en gedigen grund att stå på som fastighetsmäklare. Malin är en engagerad, resultatinriktad och extremt målmedveten mäklare som genom lyhördhet och noggrannhet alltid strävar efter att få köpare och säljare att känna sig trygga med sin bostadsaffär.

Malin är driven, kunnig och engagerad! Jag fick värdefull input inför försäljningen och hon höll mig uppdaterad under hela processen. Mina högt ställda förväntningar infriades och jag kan varmt rekommendera Malin!

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Malin Brilioth

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas