Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Sjöbo Sövdevägen 252-20 Blentarp Vallerödsbacke 3.5768 ha

Kringbyggd Skånegård vackert belägen på Romeleåsens sluttningar

Vallerödsbackes Gård med anor från 1800-talet är sagolikt vackert beläget på Romeleåsens sluttningar i Skåne. Här är det skånska landskapet som vackrast med böljande fält och prunkande skogspartier. En bit bort ligger Sövdesjön där sköna bad kallar under varma sommardagar. Den kullerstens beklädda innergården omfamnas på ett tilltalande och karaktäristiskt vis av gårdens byggnader där modernt stall och en vitputsad mangårdsbyggnad är kronan på verket. I direkt anslutning till gårdsbilden finner vi den belysta ridbanan och gårdens beteshagar, otroligt fröjdfullt och osedvanligt tilltalande.
Mangårdsbyggnaden har de karaktäristiska dragen av en Skånsk länga. Till det yttre känns gårdens mangårdsbyggnad som rustik och traditionell. Inne i bostaden finner vi en smakfullt och gediget restaurerad bostad med putsade innerväggar, ryggåstak och i övrigt en modern bostad. Den öppna moderna och trivsamma planlösningen i kombination med mer traditionella rum ger bostaden en attraktiv och inbjudande atmosfär. 2007-2009 lät man totalrenovera gårdens mangårdsbyggnad och installerade då också jordvärme, vilket medför en attraktiv ekonomi. Samtidigt lät man uppföra 6 stycken nya och generösa hästboxar. Den belysta ridbanan är ca 60 x 20 meter och hästhagarna är vackert stängslade och ger en hänförande upplevelse.
Välkommen till denna underbara plats med alla de egenskaper som en hästgård skall ha och där fördelarna med närheten till såväl bad, stad och ängar är dig nära. Välkommen till Vallerödsbackes Gård!

LÄS MER
FAKTA

Område: Blentarp Vallerödsbacke

Adress: Sövdevägen 252-20

Antal rum: 7

Boarea: 225 kvm

Biarea: 36 kvm

Tomtarea: 3.5768 ha

Jörgen Göransson

Jörgen Göransson

Ansvarig mäklare

Bilder

Bostadsbild

Jörgen Göransson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer