Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Kristianstad Torget 1 Åhus 294 kvm

Kullerstensgator, 1100-tals kyrka och Gamla Skeppsbron. Läget är bästa tänkbara.

1938 lät köpman Herman Nordström uppföra gatuhuset utmed torget med utsikt över Sankta Maria Kyrka från 1100-talet. Ett gatuhus med vacker fasadtegel och med generösa fönster för att släppa in ljuset och livet. I den lilla affärslokalen i källarplan bedrev man under åren diverse handel. Man kan förstå att att Herman valde denna platsen att uppföra sin fastighet. Åhus är en av Sveriges bäst bevarande medeltida städer. I den gamla stadskärnan med sina kullerstensbelagda gator, trånga gränder, stockrosor utmed fasaderna och med Gamla Skeppsbron längs kajen en bit bort. Folklivet under sommarmånaderna, rörelsen på folk och ändå en egen oas mitt i detta.
Idag är Torget 1 nästintill ett landmärke i Åhus. Gatuhuset passeras när man går från Gamla Skeppsbron till kyrkan och de vackra paradgatorna avlöser varandra en efter en. Men mitt i detta myller av uppmärksamhet och rörelse finner vi att innergården, bostaden och gästhuset inger oss lugn och ro och en avstressande miljö. Det är pittoreskt och väldigt ombonat på innergården. Det växer fruktträd, buskar och prydnadsväxter i densamma. Trädgårdsgångarna, altanen, balkongen och uteplatsen är i perfekt harmoni.
Väl inne i bostaden hör vi hur veden sprakar i kaminen. Vi njuter av värmen och vi har funnit en plats att koppla av. Det naturliga ljuset är sagolikt vackert i bostaden. Detta tack vare generösa fönster i tre väderstreck.
Bostaden är välplanerad och modern. Den rymmer sällskapsrum, matrum, ett modernt kök samt, åtminstone, tre naturliga sovrum och ett generöst walk in closet med utgång till balkong mot innergården. Lägg till detta en utmärkt källare med rena ytor och vi har en bra bild av bostaden.
Välkommen att boka tid för personlig visning av detta gatuhus i Gamla Åhus absoluta stadskärna.

LÄS MER
FAKTA

Område: Åhus

Adress: Torget 1

Antal rum: 6

Boarea: 164 kvm

Biarea: 122 kvm

Tomtarea: 294 kvm

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Jörgen Göransson

Jörgen Göransson

Ansvarig mäklare

Bilder

Vackert och stilrent gatuhus i centrala Åhus

Jörgen Göransson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer