Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Jönköping Uppgränna 2232 kvm

Uppgrenna Naturhus

Utmed den vackra kustvägen längs Vättern, bara några kilometer norr om Gränna, finner du Uppgrenna Naturhus. Huset är ett exceptionellt, unikt och exklusivt boende på ca 295 kvm (boa) fördelat på sex rum och kök.

Under stora delar av året värms naturhuset upp av solen och liksom ett orangeri håller växthuset ett liknande klimat som i norra Italien. Här återfinns odlingsbädden där bl. a vindruvor, aprikos, melon, tomat och persikor trivs och frodas.

Bostadsdelens entréplan har en flexibel planlösning. Ytan kan komponeras för socialt umgänge, med sällskapsrum och matsal, eller mer privat med flertalet sovrum. Köket är rymligt och väl utrustat. Med trappa, eller bekvämt via hiss, nås suterrängvåningen. Ett boendeplan som andas lugn och harmoni. Även här ger nuvarande planlösning stora möjligheter att sätta sin egen prägel. I dag är det ett sovrum samt stort vardagsrum på ca 50 kvm som lika gärna skulle kunna ombildas till flertalet rum. Vardagsrummets glasdörr leder ut till en inspirerande vinterträdgård. På suterrängplanet finns även ett separat boende med egen ingång, en gästlägenhet som erbjuder sovrum och eget badrum.

Högst upp i naturhuset ligger loftet som med sitt unika glastak ger ett fritt synfält mot stjärnorna. Här smälter inne- och utemiljö samman på ett helt magiskt vis.

Utemiljön består, förutom tillgången på oändligt med vackra vyer, av flera terrasser och många anlagda trädgårdsrum. Framsidan är en grusad yta med möjligheter för en vacker och välkomnande trädgård.

Kort sagt är naturhuset ett koncept i tre delar; bostad, växthus och kretslopp. Ett hus inuti ett spektakulärt växthus med eget kretsloppssystem som minimerar klimatpåverkan. Förutom det hållbara boendet, ger det mycket låga driftskostnader. Nuvarande ägare har drivit företagsverksamhet här, vilket såklart är fullt möjligt för den som inte bara vill ha ett storartat och näst intill overkligt boende.

Läs mer om Naturhus; https://uppgrennanaturhus.se/vad-ar-ett-naturhus/

För ytterligare information och privata visningar vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare Thomas Swenson, 070-617 07 22, [email protected]

LÄS MER
FAKTA

Område: Uppgränna

Antal rum: 6

Boarea: 295 kvm

Biarea: 257 kvm

Tomtarea: 2232 kvm

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare
Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Bilder

Uppgrenna Naturhus Bostadsbild Uppgränna gästgivaregård Bostadsbild Bostadsbild

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas