Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Söderköping Söderköping 3852 kvm

Schwerinska villan

En kort bit från Husby slotts vackra allé kommer man in genom den magnifika järngrinden och upp för ekbacken mot Schwerinska villan om 237 kvm uppförd 2010. Inbäddad i grönska ligger den här exklusiva, arkitektritade villan helt underbar med ljusgrön träpanel samt fönster och dörrar i engelskt rött, allt målat med linoljefärg. Ett karaktäristiskt säteritak samt många och stora fönsterpartier med spröjsverk i trä ger en ljuvlig karaktär.

Undervåningen i villan är vigd åt social samvaro och avkoppling med platsbyggt bibliotek och stort sällskapsrum i fil samt kök, badrum och gästwc. På övervåningen återfinns mer privata ytor med fyra sovrum, duschrum och stort vardagsrum omslutna av den vackra naturen som letar sig in genom övervåningens många välvda fönster. Interiören erbjuder allt det man förväntar sig, bl.a. dekorativa pardörrar, generösa eldstäder och genomgående exklusiva materialval. Här finns även ett platsbyggt Lidhultskök med högklassiga maskiner, massiva laserade och dekormålade furugolv, dekormålade väggar och tapeter i fransk barock, takstuckaturer och charmfulla franska verandadörrar. Köket innehar ett unikt golv med breda furutiljor från 1700-talet som ursprungligen varit i Husby slotts ägo. En frikostig takhöjd på båda planen gör att villan andas rymd och upplevs större. Schwerinska villan är en lågenergibostad med låga driftskostnader.

På den stora verandan, som mäter hela 240 kvm, finns ett växthus inrett som matrum med ett vackert munkstensgolv. Det är helt rätt placerat för att få ut maximalt av utsikten över Östersjöviken och eklandskapet, vilket säkerligen var avgörande när Husby slott en gång i tiden grundlades här på 1500-talet.

På en berghäll i sydväst ligger ett bedårande lusthus i samma färger som huvudbyggnaden. Även den är omsorgsfullt uppförd, med fönster som ursprungligen utsmyckat äldre ladugårdsbyggnader. På gårdsplanen
återfinns även ett charmfullt torp som inhyser gästrum och förråd.

Både exteriört och interiört har huset en mycket genomtänkt karolinerstil som smakfullt passar in i den närliggande slottsmiljön och den historiska storhetstid som omgivningarna andas. Endast 10 minuters promenad genom det svenska kulturlandskapet med betes- och och hästhagar, finns tillgång till strand och båtplats. För hästintresserad finns möjlighet till stallplats.

Bara en knapp mil österut ligger Söderköping, en liten pittoresk stad med medeltida anor och med vackra Göta Kanal rinnande som en åder genom sig.

För ytterligare information och privata visningar vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare Thomas Swenson, 070-617 07 22, [email protected]

LÄS MER
FAKTA

Område: Söderköping

Antal rum: 8

Boarea: 237 kvm

Biarea: 10 kvm

Tomtarea: 3852 kvm

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare
Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas