Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Mönsterås Tokö 202 Tokö 21.1354 ha

Skärgårdsparadis vid södra Smålandskusten

Här i Smålandskustens sydligaste skärgård vid Kalmarsund, ligger detta natursköna paradis med vyer över hav, kobbar och skär. Man blir tagen av lugnet som den lummiga idyllen förmedlar. Gården är ett charmfullt skärgårdshemman på 21 ha fördelat på egen ö, skog, betesmark, åker och vackert kustlandskap.

Mangårdsbyggnaden erbjuder ca 168 kvm och andas sekelskiftsromantik med kakelugnar, spröjsade fönster och dubbeldörrar till finentrén. Här finns ett generöst lantkök, fem sovrum och två sällskapsrum i fil med vackra fönsterpartier som släpper in det magiska skärgårdsljuset. Där är nog den bästa platsen i huset att avnjuta utemiljöns fruktträd, grönskande buskar och gammelvärldens blommor. Den stora trädgården rymmer även högresta ekar och erbjuder flera möjliga uteplatser, både för att avnjuta dagen och uppleva årets alla skiftningar. Allt vackert inramat av en iögonfallande och rustik stenmur.

Gården bär på en unik historia då den ägts av Carl Boberg och hans fru Elisabeth. Under sin levnadstid skrev han en av världens mest kända religiösa sånger; O store Gud, vilket senare kom att sjungas in av storheter som Elvis Presley, Whitney Houston och Johnny Cash. Nu drivs gården av fjärde generationen som tagit fasta på det kulturella arvet och renoverat med varsam hand.

Nere vid strandkanten njuter du av en egen strand, tar ett bastubad eller båten ut i sundet. Gården ligger avskilt utan någon båttrafik och består förutom bostadshuset av en äldre ladugårdsbyggnad, gästhus med cykel- samt vedförråd. Vid den egna bryggan ligger bastuhus och välbevarad sjöbod.

Välkommen till en sommaridyll!

LÄS MER
FAKTA

Område: Tokö

Adress: Tokö 202

Antal rum: 7

Boarea: 168 kvm

Biarea: 5 kvm

Tomtarea: 21.1354 ha

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer