Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Mönsterås Tokö 21.1354 ha

Skärgårdsparadis vid södra Smålandskusten

Här i Smålandskustens sydligaste skärgård vid Kalmarsund, ligger detta natursköna paradis med vyer över hav, kobbar och skär. Man blir tagen av lugnet som den lummiga idyllen förmedlar. Gården är ett charmfullt skärgårdshemman på 21 ha fördelat på egen ö, skog, betesmark, åker och vackert kustlandskap.

Mangårdsbyggnaden erbjuder ca 168 kvm och andas sekelskiftsromantik med kakelugnar, spröjsade fönster och dubbeldörrar till finentrén. Här finns ett generöst lantkök, fem sovrum och två sällskapsrum i fil med vackra fönsterpartier som släpper in det magiska skärgårdsljuset. Där är nog den bästa platsen i huset att avnjuta utemiljöns fruktträd, grönskande buskar och gammelvärldens blommor. Den stora trädgården rymmer även högresta ekar och erbjuder flera möjliga uteplatser, både för att avnjuta dagen och uppleva årets alla skiftningar. Allt vackert inramat av en iögonfallande och rustik stenmur.

Gården bär på en unik historia då den ägts av Carl Boberg och hans fru Elisabeth. Under sin levnadstid skrev han en av världens mest kända religiösa sånger; O store Gud, vilket senare kom att sjungas in av storheter som Elvis Presley, Whitney Houston och Johnny Cash. Nu drivs gården av fjärde generationen som tagit fasta på det kulturella arvet och renoverat med varsam hand.

Nere vid strandkanten njuter du av en egen strand, tar ett bastubad eller båten ut i sundet. Gården ligger avskilt utan någon båttrafik och består förutom bostadshuset av en äldre ladugårdsbyggnad, gästhus med cykel- samt vedförråd. Vid den egna bryggan ligger bastuhus och välbevarad sjöbod.

Välkommen till en sommaridyll!

LÄS MER
FAKTA

Område: Tokö

Antal rum: 7

Boarea: 168 kvm

Biarea: 5 kvm

Tomtarea: 21.1354 ha

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare
Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas