Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Lindesberg Wedevågs Herrgård Bergslagen 2.3026 ha

I Bergslagen ligger Wedevågs Herrgård vackert belägen vid Arbogaån. Idag bedrivs en synnerligen uppskattad hotell och konferensverksamhet i pietetsfullt renoverade lokaler där den historiska miljön är återskapad med tidstypisk inredning och detaljer, men med moderna funktionaliteter. I bruksorten Vedevåg har järn- och stålhantering bedrivits oavbrutet i över 400 år och herrgården har varit ett säte för baroner och brukspatroner. Omgivningarna erbjuder en genuin bruksmiljö där vattnet och dess forsar har nyttjat vattenkraften under århundranden. Den nuvarande herrgården byggdes 1795 och har under de senaste 100 åren tjänat som disponentbostad och representationsfastighet.

Huvudbyggnaden består totalt av ca 950 kvm samt en flygel om totalt ca 130 kvm. På fastigheten finns tennisbana, utomhus-SPA, boulebana, och utomhusschack. Här erbjuds en sällsynt möjlighet att förvärva en lönsam och ansedd hotell och konferensgård i anrik miljö. Herrgården rymmer upp till 45 bäddar fördelat på 18 olika rum. Matsalen, en vacker gustaviansk salong, har plats för 55 personer (med extra bord 70 personer). Den övre salongen erbjuder konferensrum/sällskapsrum med biljard, schack och sittgrupper. På entréplan finns utöver reception och kök även bibliotek och bar. Vinkällaren är belägen i ett vackert källarvalv intill relaxavdelning med bastu och SPA. I närområdet finns tillgängliga fastigheter för expansion om man så önskar. I köpeskillingen ingår fastigheten, bolaget som driver verksamheten samt inventarier. Enbart en fastighetsaffär är möjligt att diskutera.

Vänligen kontakta mäklaren för frågor och bokning av visning då verksamheten pågår som normalt.

Läs även på Wedevågs Herrgårds hemsida: https://www.wedevagsherrgard.se/index.php

LÄS MER
FAKTA

Område: Bergslagen

Adress: Wedevågs Herrgård

Antal rum: 28

Boarea: 900 kvm

Biarea: 180 kvm

Tomtarea: 2.3026 ha

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Jan Tivenius

Jan Tivenius

Ansvarig mäklare

Janne har arbetat som mäklare sedan 2006. Han har sedan dess arbetat med försäljning av bostadsrätter i Stockholms innerstad samt attraktiva villor i Stockholmsområdet, såsom Lidingö, Bromma, Saltsjöbaden och Djursholm. Han bor i villa på Lidingö där han också sålt många fina fastigheter. Janne är även utbildad Civilingenjör och på fritiden är han aktiv med favoritidrotten fäktning där han varit både Svensk Mästare och Landslagsman.

”Från första kontakt till avslut var Jan mycket lyhörd och snabbt behjälplig. En trevlig och kunnig mäklare jag starkt rekommenderar.”  

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Jan Tivenius

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer