Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Nässjö Bodafors 440 kvm

Prinsnäs herrgård om 311 ha - flera sjöar

På småländska höglandet mellan Sävsjö och Vetlanda vid Prinsasjöns södra strand ligger Prinsnäs herrgård om ca 311 ha, varav ca 272 ha mark och ca 39 ha vatten. Gården har anor från 1600-talet och gårdsbilden ligger vackert vid sjön omgiven av parkmiljö och beteshagar. Mangårdsbyggnaden omfattar ca 440 kvm och erbjuder stora sällskapsytor på nedre botten där husets hall är underskönt utsmyckad med muralmålningar, utförda på plats 1768 av konstnären Pehr Hörberg. Övre plan är delvis ombyggt men hyser idag sex sovrum, varav flera med generös utsikt mot sjön. Överallt finns unika och charmiga detaljer, allt från spegeldörrar till parkettgolv.
Gårdsbilden med sin representativa rundel har två flyglar, den östra om ca 140 kvm och den västra om ca 80 kvm boyta. Den större erbjuder ett bra familjeboende som idag är uthyrt, den mindre flygeln är i behov av renovering invändigt och står utan hyresgäst.

I parkmiljön hittar vi ett tiondemagasin i liggtimmer från 1700-talet, nyligen restaurerat. En bit från gårdsbilden finns ladugård och vagnslider. Marken har perfekt arrondering och ligger runt gårdsbilden och omfattar hela Prinsasjön samt södra delen av Sandsjön. Fastigheten omfattar 210 ha skog och 49 ha åkermark. Skogens virkesvolym är 34 006 m3sk och domineras av gran (55 %) och tall (32 %) samt med en medelbonitet på 8,6 m3sk/ha. Skogsbruksplan från år 2020 via Skogssällskapet.

Prinsnäs herrgård har fått sitt namn av adelsmannen Johan Printzensköld, svensk guvernör på Bornholm som mördades av danskarna 1658. Gården har en komplett ägarlängd från 1652 med Printzensköld som förste ägare. Gårdens historia och unika vackra mangårdsbyggnad tillsammans med markens arrondering och fördelning av skog och jordbruksmark gör detta till ett enastående tillfälle att förvärva en stor gård på hälsofrämjande småländska höglandet.

Anbudstid är satt till den 20 maj, vänligen kontakta handläggande fastighetsmäklare för mer information.

LÄS MER
FAKTA

Område: Bodafors

Adress: Prinsnäs gård

Boarea: 440 kvm

Biarea: 124 kvm

Jonas Martinsson

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Jonas har huvudansvaret för komplexa bostadsförsäljningar och gårdsförsäljningar med utgångspunkt från västkusten. Han har gjort flera rekordförsäljningar för villor i Båstad, Torekov, Halmstad, Marstrand, Fjällbacka och Göteborg. Han är även tillsammans med Henric Falkenberg grundstommen i RC:s framgångsrika gårdsmäklarteam och de arbetar över hela södra Sverige med allt från välbelägna mindre gårdar till slott och större egendomar. Jonas är mycket allround och klarar av alla typer av komplexa försäljningar, även fastigheter som ligger i bolag.

Jonas började arbeta inom branschen 2001 med kommersiella fastigheter, strax därefter inriktade han sig på att arbeta med exklusiva boenden men främst gårdar. Sedan dess har han varit en starkt bidragande faktor till att bygga upp gårdssidan hos Residence. Han är en av grundarna till Residence och var tidigare verksam i Stockholmsområdet. Han har en universitetsexamen som Lantmästare och väl bevandrad inom jord och skog men jobbar även med komplexa försäljningar av villor och attraktiva fritidshus. Jonas är uppvuxen på en gård strax utanför Varberg på västkusten och har idag hela västkusten, Skåne och inlandet som arbetsområde. På fritiden spenderar han gärna tid i naturen eller idrottar.

Att sälja min släktgård var inte lätt beslut att ta och en komplex process både juridiskt och emotionellt. Direkt när jag träffade Jonas visade han stor förståelse för min situation på alla plan och lotsade mig igenom hela processen. Han såg gårdens mjuka värden också och lyckades omsätta det ut mot kund. Det var många visningar, olika bud kantade av förslag men Jonas höll ihop försäljningen på ett förstklassigt sätt och jag fick en underbar köpare som jag idag har en mycket bra relation till.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer