Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Höör Fogdarp Fogdarp Finnhults gård 914 225 kvm 2.1972 ha

Smakfull och vackert belägen mangårdsbyggnad med ridhus och stall nära Ringsjön

I Skånes hjärta finner vi unika och tilltalande Finnhults Gård med sin karaktäristiska mangårdsbyggnad från sekelskiftet, med ridhus och stall och med en känsla av det genuina på landsbygden med Ringsjön som en tavla i horisonten. Här skapades ett ridcentrum där man byggde om ladan till ridhus och anlade ridbana. Den som skapade detta på Finnhults Gård var en av Sveriges mest legendariska inom ridning och dressyr, där dåvarande ägare tog bronsmedalj 1972 i OS och som första kvinna vann SM i dressyr. Nuvarande ägare har fortsatt med att förädla gården och renovera mangårdsbyggnaden.
Idag finner vi här en gård med naturbana, ett ridhus med ny markbeläggning och ny ljusarmatur, ett generöst stall med moderna och stora hästboxar där möjligheterna att utöka och bygga ut är fantastiska. Utestallet, hagarna där pålarna nyligen sattes nya och där infartsvägarna antingen leds genom gårdens alla byggnader eller via skogsdungen där naturbanan breder ut sig.
Mangårdsbyggnaden är uppförd 1904 i en vacker karatäristisk sekelskiftesstil med glas- och punschveranda, kakelugnar och underbara rum. Det är en generös takhöjd, synliga takbjälkar, en fantastiskt vacker trätrappa pryder den rymliga entréhallen. Renoveringarna är genomförda med omsorg och finess. Qvesarumskök, Lofra Dolce Vita spis med induktionshäll, en sitthörna med skåp från Qvesarum och till detta förföriskt vackra fönster och dörrar renoverade i gammal stil. Underbara rum med känsla i alla delar.
Välkommen till en underbar gård med alla de egenskaper som en hästgård skall ha och där fördelarna, närheten till såväl bad, stad och ängar är dig nära.

LÄS MER

Jörgen Göransson

Ansvarig mäklare
FAKTA

Område: Fogdarp

Adress: Fogdarp Finnhults gård 914

Antal rum: 5

Boarea: 225 kvm

Biarea: 35 kvm

Tomtarea: 2.1972 ha

Jörgen Göransson

Jörgen Göransson

Ansvarig mäklare

Bilder

Vacker och representativ mangårdsbyggnad

Jörgen Göransson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer