Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Helsingborg Helsingborg Sehlstedtsgatan 1A 188 kvm

I genuina Villa Wingårdh finner vi denna generösa och vackra penthousevåning

Mellan åren 1905-1906 uppfördes Villa Wingårdh som bostad åt skeppsredare Wilhelm Wingårdh. Villan uppfördes i jugendstil med inslag av nybarock. I byggnadens norra del står ett tre våningar högt torn, vars fasader pryds av bokstaven W inramad i ovaler och är krönt av en rikt böljande kopparhuva. Mot väster har huset en vinterträdgård och norr om tornet har en sentida tillbyggnad i två våningar tillkommit. Interiören pryddes bland annat av stuckaturer med motiv från H.C. Andersens sagor, döbattanger, boaseringar och parkettgolv, varav vissa ännu finns kvar, trots ombyggnader. Byggnaden bildar med sin prominenta placering en karaktäristisk silhuett i Helsingborg, sedd nedanför landborgen.

Sedan 2016 är den översta våningen en fantastisk penthousevåning inom bostadsrättsföreningen Villa Wingårdh. Denna våning är också den som nu bjuds ut till försäljning.
Bostaden har dels ingång från trapphallen som löper i huset, men också den faciliteten att husets hiss går hela vägen upp till våningsplanet. Härligt och väldigt bekvämt.
Våningens karaktär är ljuset, atmosfären och det generösa i valda material. Utsikten, känslan såväl som intrycket då vi tar steget in i kök, salong, sällskapsrum och sovrum är att vi funnit en oas, en bostad som ger både dagen, själen och sinnet lugn och ro. Underbart!

LÄS MER

Jörgen Göransson

Ansvarig mäklare
FAKTA

Område: Helsingborg

Adress: Sehlstedtsgatan 1A

Antal rum: 5

Boarea: 188 kvm

Våningsplan: 4

Jörgen Göransson

Jörgen Göransson

Ansvarig mäklare

Bilder

Med ett förföriskt ljus i tornrummet Ett kök med plats för familj och vänner

Jörgen Göransson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer