Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Sotenäs Smögen 5072 kvm

Betagande sommardröm i sydväst på egen sjötomt

Alldeles norr om Smögen i det betagande vackra yttre kustlandskapet ligger Långevik, en sommardröm på egen sjötomt med vattenrätt och en stor brygga i västerläge. Fastigheten har ett superbt solläge med sol från tidig morgon till sen kväll då solen går ner i havet. På behagligt avstånd från tomten passerar västkustens och båtarnas E6 vilket skänker ett levande sceneri där allt från jollar och tremastare drar fram.

Långevik har två hus, ett om 52 kvm och ett om 38 kvm, det sistnämnda den s.k. sjöstugan är belägen precis invid havet. Sjöstugan totalrenoverades till året-runt standard 2009. Här finns vardagsrum med integrerat komplett kök, två sovrum samt ett rymligt badrum med bl.a. golvvärme. Från vardagsrummet kommer man ut till en altan med sydväst läge där vågornas svall finns på en armlängds avstånd.

Huvudhuset har ett praktiskt kök med matplats, vardagsrum med matplats och stora fönsterpartier utåt havet. Vidare finns två sovrum samt ett välutrustat badrum med golvvärme, tvättmaskin och torktumlare. Utanför huset i söder, väster och norr finns en stor altan med utsikt över kobbar och skär och där bortom det öppna havet. På husets södra kortsida finns en uteplats med vindskydd i glas. Tomten är delvis terrasserad och har plana gräsytor, flera träd och buskar som möjliggör barns sommarspring och bus på bästa sätt.

På ett generöst trädäck intill vattnet finns en vedeldad bastu med intilliggande badtunna där utsikten är lika betagande som överallt annars på tomten. Här kan man njuta av både tidig morgonsol och kvällssolens sista strålar som dröjer sig kvar. Nere vid vattnet finns också en osedvanligt stor och genuint stabil T-formad brygga uppförd 2006 med plats för flera båtar. Intill ligger en slip för upptagning av mindre båtar.

För att komma fram till Långevik kör man igenom Sotenäs Camping. Inpassering sker via bom vilket bidrar till lugnet och tryggheten runt fastigheten. Till fastigheten finns ett bygglov om ca 192 kvm boa med eventuell möjlighet till souterrängplan. Fastigheten har kommunalt VA och inom kort kommer även fiber anslutas.

Långevik är en exceptionell sommardröm i Smögens yttre kustlandskap med möjlighet att slutföra uppförandet av drömhuset enligt av kommunen godkända bygglovsritningar.

Vänligen respektera säljarens önskemål om bokade visningar.

LÄS MER
FAKTA

Område: Smögen

Antal rum: 6

Boarea: 90 kvm

Tomtarea: 5072 kvm

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare
Jonas Martinsson

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Jonas har huvudansvaret för komplexa bostadsförsäljningar och gårdsförsäljningar med utgångspunkt från västkusten. Han har gjort flera rekordförsäljningar för villor i Båstad, Torekov, Halmstad, Marstrand, Fjällbacka och Göteborg. Han är även tillsammans med Henric Falkenberg grundstommen i RC:s framgångsrika gårdsmäklarteam och de arbetar över hela södra Sverige med allt från välbelägna mindre gårdar till slott och större egendomar. Jonas är mycket allround och klarar av alla typer av komplexa försäljningar, även fastigheter som ligger i bolag.

Jonas började arbeta inom branschen 2001 med kommersiella fastigheter, strax därefter inriktade han sig på att arbeta med exklusiva boenden men främst gårdar. Sedan dess har han varit en starkt bidragande faktor till att bygga upp gårdssidan hos Residence. Han är en av grundarna till Residence och var tidigare verksam i Stockholmsområdet. Han har en universitetsexamen som Lantmästare och väl bevandrad inom jord och skog men jobbar även med komplexa försäljningar av villor och attraktiva fritidshus. Jonas är uppvuxen på en gård strax utanför Varberg på västkusten och har idag hela västkusten, Skåne och inlandet som arbetsområde. På fritiden spenderar han gärna tid i naturen eller idrottar.

Att sälja min släktgård var inte lätt beslut att ta och en komplex process både juridiskt och emotionellt. Direkt när jag träffade Jonas visade han stor förståelse för min situation på alla plan och lotsade mig igenom hela processen. Han såg gårdens mjuka värden också och lyckades omsätta det ut mot kund. Det var många visningar, olika bud kantade av förslag men Jonas höll ihop försäljningen på ett förstklassigt sätt och jag fick en underbar köpare som jag idag har en mycket bra relation till.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas