Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Orust Mollösund 120616 kvm

Skärgårdshemman med modernt hus i Bohusläns hjärta

Edshults gård är ett modernt och tilltalande skärgårdshemman om 12 ha mark beläget vid vägs ände och med utsikt över en lugn havsvik. Här finns böljande pastoralt landskap med ängar och skogsdungar, härlig sjöutsikt, bohuslänska vackra bergsknallar och ett sällsynt lugn. Huset är utformat som en fjäril med spännande och luftig planlösning där man får optimal utekontakt via stora glaspartier och planlösningen erbjuder flera olika delar. Huset uppfördes 2013 och omfattar 290 kvm i ett plan, stora ljusa sällskapsytor med öppen spis och mitt i husets hjärta ett atrium som nyttjas som matsal. Masterbed-del med bastu, klädkammare och generöst badrum en suite. Modernt kök med separat matplats, vinkyl och svale. I andra delen av huset finns en separat sovrumsdel med två sovrum och ett eget badrum. Hela huset har gott om förvaring och den dynamiska planlösningen möjliggör fler sovrum. Genom de stora glaspartierna ser man ut över allt den orörda naturen där det böljande landskapet nedanför övergår i det blå havet. Runt villan finns ett generöst altandäck med flera utgångar från huset. En kompromisslös sommarvilla som även fungerar utmärkt som åretruntboende.
Intill huset ligger ett enbilsgarage med rymligt förråd och pannrum, båda byggnaderna har genomgående vattenburen golvvärme via bergvärme. Utanför huset finns även växthus och på ena sidan av huset är det förberett för pool.

Marken omfattar 12 ha med 3 ha betesmark varav 1 ha åkermark. Betesmarken är böljande och delas av stenmurar och uppvuxna trädridåer som möter havet, en pastoral dröm vilandes i den bohuslänska tystnadens famn. På marken finns en naturlig mindre damm med omgivande våtmark mitt i en pelarsal av björkar och nere vid vattnet en badstrand och enklare brygga. I väster har man bryggplatser via samfällighet för sex båtar. På fastigheten finns långt framskridna planer på en exploateringsdel i västra delen på fastigheten.

Edshult gård är ett modernt skärgårdshemman som erbjuder ett exklusivt och avskilt boende i en av Bohusläns vackraste kustmiljöer. Här kan du njuta av sommaren på bästa sätt men likväl fungerar huset som ett lantligt och havsnära åretruntboende.

LÄS MER
FAKTA

Område: Mollösund

Boarea: 290 kvm

Biarea: 84 kvm

Tomtarea: 120616 kvm

Jonas Martinsson

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Jonas har huvudansvaret för komplexa bostadsförsäljningar och gårdsförsäljningar med utgångspunkt från västkusten. Han har gjort flera rekordförsäljningar för villor i Båstad, Torekov, Halmstad, Marstrand, Fjällbacka och Göteborg. Han är även tillsammans med Henric Falkenberg grundstommen i RC:s framgångsrika gårdsmäklarteam och de arbetar över hela södra Sverige med allt från välbelägna mindre gårdar till slott och större egendomar. Jonas är mycket allround och klarar av alla typer av komplexa försäljningar, även fastigheter som ligger i bolag.

Jonas började arbeta inom branschen 2001 med kommersiella fastigheter, strax därefter inriktade han sig på att arbeta med exklusiva boenden men främst gårdar. Sedan dess har han varit en starkt bidragande faktor till att bygga upp gårdssidan hos Residence. Han är en av grundarna till Residence och var tidigare verksam i Stockholmsområdet. Han har en universitetsexamen som Lantmästare och väl bevandrad inom jord och skog men jobbar även med komplexa försäljningar av villor och attraktiva fritidshus. Jonas är uppvuxen på en gård strax utanför Varberg på västkusten och har idag hela västkusten, Skåne och inlandet som arbetsområde. På fritiden spenderar han gärna tid i naturen eller idrottar.

Att sälja min släktgård var inte lätt beslut att ta och en komplex process både juridiskt och emotionellt. Direkt när jag träffade Jonas visade han stor förståelse för min situation på alla plan och lotsade mig igenom hela processen. Han såg gårdens mjuka värden också och lyckades omsätta det ut mot kund. Det var många visningar, olika bud kantade av förslag men Jonas höll ihop försäljningen på ett förstklassigt sätt och jag fick en underbar köpare som jag idag har en mycket bra relation till.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer