Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Kungälv Marstrand - Koön 3100 kvm

Majestätiskt sjöställe på egen udde i sydväst

Lyktan med dess fyr är belägen på Koön, mitt emot Marstrand, majestätiskt på en egen udde i sydväst. Tomten är vackert karg med röda mjuka stenhällar och med en väl skyddad naturlig badvik och naturhamn med brygganläggning. Överallt inne i huset så upplevs havet på alla sätt, vart än man tittar ut genom fönstren så ser man havet, det luktar friskt och salt hav och inte minst så hörs vågornas svallande brus eller på tidiga morgnar blekens tillknäppta tystnad. Huset erbjuder idag två stora sällskapsrum, fyra sovrum och ett härligt kök med plats för den stora familjen. Genom åren har de fåtal ägarna till huset lyckats behålla mycket av dess ursprungliga charm och originaldetaljer, bl.a. källarvalvet, idag inredd som vinkällare, övervåningens öppna spis och mellanplanets kakelugn, fönster och inte minst den ursprungliga nischen med sin fyrprisma, lyktan, som
givit huset dess namn. Vidare finns även en modern och fullt utrustad gästhus med alla bekvämligheter samt en sjöbod. Vid horisonten skymtar den jämngamla fyren Pater Noster och den vida havsutsikten fortsätter bortom alla tankar du tidigare haft om havsutsikt och kan bara inte bli bättre.

LÄS MER
FAKTA

Område: Marstrand - Koön

Antal rum: 7

Boarea: 225 kvm

Tomtarea: 3100 kvm

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare
Jonas Martinsson

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Jonas har huvudansvaret för komplexa bostadsförsäljningar och gårdsförsäljningar med utgångspunkt från västkusten. Han har gjort flera rekordförsäljningar för villor i Båstad, Torekov, Halmstad, Marstrand, Fjällbacka och Göteborg. Han är även tillsammans med Henric Falkenberg grundstommen i RC:s framgångsrika gårdsmäklarteam och de arbetar över hela södra Sverige med allt från välbelägna mindre gårdar till slott och större egendomar. Jonas är mycket allround och klarar av alla typer av komplexa försäljningar, även fastigheter som ligger i bolag.

Jonas började arbeta inom branschen 2001 med kommersiella fastigheter, strax därefter inriktade han sig på att arbeta med exklusiva boenden men främst gårdar. Sedan dess har han varit en starkt bidragande faktor till att bygga upp gårdssidan hos Residence. Han är en av grundarna till Residence och var tidigare verksam i Stockholmsområdet. Han har en universitetsexamen som Lantmästare och väl bevandrad inom jord och skog men jobbar även med komplexa försäljningar av villor och attraktiva fritidshus. Jonas är uppvuxen på en gård strax utanför Varberg på västkusten och har idag hela västkusten, Skåne och inlandet som arbetsområde. På fritiden spenderar han gärna tid i naturen eller idrottar.

Att sälja min släktgård var inte lätt beslut att ta och en komplex process både juridiskt och emotionellt. Direkt när jag träffade Jonas visade han stor förståelse för min situation på alla plan och lotsade mig igenom hela processen. Han såg gårdens mjuka värden också och lyckades omsätta det ut mot kund. Det var många visningar, olika bud kantade av förslag men Jonas höll ihop försäljningen på ett förstklassigt sätt och jag fick en underbar köpare som jag idag har en mycket bra relation till.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas