Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Stockholm Scheelegatan 24, 4tr Kungsholmen 148 kvm

Högt belägen sekelskiftesvåning i toppskick med två balkonger

Högt belägen våning om 5 rok 148 kvm centralt belägen på Kungsholmen, invid Kungsholmstorg, Norr Mälarstrand, samt gångavstånd till centralstationen. Våningen har hög takhöjd, vacker stuckatur och fantastiska fönsterpartier.
Här ges snygga kontraster som möter modernt med klassiskt sekelskifte. Totalrenoverad våning 2011/2012 med 3-4 möjliga sovrum, 2 badrum samt 2 balkonger.
Tre underbara rum i fil åt gatan med vackra detaljer såsom stuckatur, hög takhöjd, stora och breda fönsterpartier samt utgång till våningens andra balkong med sol från eftermiddag till kväll och utsikt över tingshuset åt kungsholmstorg samt åt bron som förbinder vasastan till kungsholmen. Ett av rummen är masterbedroom med platsbyggd förvaring med invändig belysning samt ingång till badrum med dusch. Matsalen går utmärkt att använda som ett fjärde sovrum om behov finns. Generöst sällskapsrum med härlig rymd.
Härligt fullutrustat kök med svartbetsad interiör och integrerade maskiner från smeg samt bänkskiva i carerra marmor.
Matplats för 8 personer samt utgång till rymlig balkong med sol från morgon till tidig eftermiddag. Vidare finns ytterligare två bra sovrum åt gård även där med platsbyggd förvaring varav ett av sovrummen även har en walk in closet.


Lite historia om fastigheten;
Rügheimer & Beckers Stråhattfabrik med tillhörande bostadshus i kvarteret Pagen på Kungsholmen är ett delvis stycke industrihistoria. Den första fabriken, idag belägen på innergården, ritades av Wilhelm Dahlgren och uppfördes 1886-1887. Tillverkningen var diverse stråhattar.
Bostadshuset med den rikt utsmyckade fasaden mot Scheelegatan, där fabrikören med familj bodde, ritades av Alfred Hellerström (med takmålningarna av Vicke Andrén) och uppfördes 1891-1892 i en gotiskt inspirerad stil. Den tredje fabriksbyggnaden som vetter mot Pipersgatan ritades av Gustaf Wickman och uppfördes 1897-1898.
2011 bildades brf Stråhattsfabriken efter Oscar Properties (arkitekt Andreas Marin-Löf) ombyggnad och renovering av fastigheten och de första bostadsrättsinnehavarna flyttade in sommaren 2012.
Renoveringen av huset mot Scheelegatan vann Stockholms läns hembygdsförbunds byggnadspris för värdefull renovering 2012.

LÄS MER
FAKTA

Område: Kungsholmen

Adress: Scheelegatan 24, 4tr

Antal rum: 5

Boarea: 148 kvm

Våningsplan: 4

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Britt-Marie Pielbusch

Ansvarig mäklare
Britt-Marie Pielbusch

Britt-Marie Pielbusch

Ansvarig mäklare

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Britt-Marie Pielbusch

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer