Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Kungsbacka Kungsbacka 151 ha

Storebörs gård - en komplett gård om 160 ha i mycket gott skick

I byn Håfors strax intill Löftaån ligger Storebörs gård med anor från 1700-talet. Löftaån slingrar sig runt gården och ger med sin porlande fors en rogivande ton till hela miljön.

Storebörs är en klassisk kringbyggd hallandsgård där mangårdsbyggnadens höga belägenhet ger superbt solläge och fri utsikt över Löftaån och omgivningarna. Huset är väldisponerat för såväl den aktiva familjen som för stora middagsbjudningar.
På plan ett finns sällskapsytor och en altan i öster och en i väster där man kan avnjuta kvällssolens sista strålar. Ett rejält Kvänum lantkök med alla bekvämligheter och vitvaror från Gaggenau.
På plan två finns två sovrum, badrum och ytterligare ett sällskapsrum. Vidare finns två separata sovrum med intilliggande toalett samt en rymlig kontorsdel. Källaren hyser en relaxavdelning med bastu och praktiska grovutrymmen. Genomgående tidlösa material med ek i golv och trappor som varvas med Höganäsklinker och Bohusgrantit.

Tomten har en härlig kulturmiljö bevarad med stentrappor, damm, murar och vårdträd. Här finns två gästhus om ca 80 respektive ca 60 kvm med den porlande forsen strax intill. Båda i gott skick och med detaljer som kakelugn och gamla takbjälkar. Vidare finns en bagarstuga med fungerande vedugn och ett orangeri omgärdade av olika fruktträd och bärbuskar.

I kringbyggnadens gästdel finns en modern lägenhet om ca 80 kvm, öppen till nock och fullt utrustad. Strax intill ligger poolhuset med pool om 10*5 meter, uppvärmd av solpaneler. I dess förlängning finns ett stallutrymme och magasin.
Vidare finns en separat stallbyggnad med tre boxplatser samt ett dubbelgarage. En av ekonomibyggnaderna har en solcellsanläggning på taket som genererar ca 24 000 KW/h/år.
Gårdens alla byggnader har genom nuvarande ägare renoverats pietetsfullt till mycket gott skick.

Skogen erbjuder mångsidig och uppskattad jakt på småvilt och älg. Ägorna hyser en sjö samt del i en sjö. Jakten följer fastigheten.

Skogen innehåller ca 15 300 m3sk fördelade på 103 ha produktiv skogsmark. Medelbonitet på 5,5 m3sk/ha och år. Trädslagsfördelning är tall 51 %, gran 37 % och löv 13 %. Skogen är välskött och har bra balans i åldersfördelningen.

Åkermarken omfattar ca 31 ha och är för närvarande utarrenderad på ettårs kontrakt. Mycket god jordmån där både sparris och potatis odlats. En lada för bland annat potatislagring ligger i anslutning till åkrarna. EU-bidragen följer fastigheten.

Håfors by hyste i forna tider flera aktiva kvarnar och hela byns atmosfär ramas in av forsens brus och de gamla stenbroarna. Idag finns här bl.a. ett modernt gårdsbageri och café som är vida uppskattat. Gården har tio minuters bilväg till motorvägen, en halvtimme in till Göteborg och tre kvart till Landvetter flygplats.

Sammanfattningsvis är Storebörs en komplett naturskön gård i mycket gott skick där skog och jord ger bra periodiska intäkter.

LÄS MER
FAKTA

Område: Kungsbacka

Tomtarea: 151 ha

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare
Jonas Martinsson

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Jonas har huvudansvaret för komplexa bostadsförsäljningar och gårdsförsäljningar med utgångspunkt från västkusten. Han har gjort flera rekordförsäljningar för villor i Båstad, Torekov, Halmstad, Marstrand, Fjällbacka och Göteborg. Han är även tillsammans med Henric Falkenberg grundstommen i RC:s framgångsrika gårdsmäklarteam och de arbetar över hela södra Sverige med allt från välbelägna mindre gårdar till slott och större egendomar. Jonas är mycket allround och klarar av alla typer av komplexa försäljningar, även fastigheter som ligger i bolag.

Jonas började arbeta inom branschen 2001 med kommersiella fastigheter, strax därefter inriktade han sig på att arbeta med exklusiva boenden men främst gårdar. Sedan dess har han varit en starkt bidragande faktor till att bygga upp gårdssidan hos Residence. Han är en av grundarna till Residence och var tidigare verksam i Stockholmsområdet. Han har en universitetsexamen som Lantmästare och väl bevandrad inom jord och skog men jobbar även med komplexa försäljningar av villor och attraktiva fritidshus. Jonas är uppvuxen på en gård strax utanför Varberg på västkusten och har idag hela västkusten, Skåne och inlandet som arbetsområde. På fritiden spenderar han gärna tid i naturen eller idrottar.

Att sälja min släktgård var inte lätt beslut att ta och en komplex process både juridiskt och emotionellt. Direkt när jag träffade Jonas visade han stor förståelse för min situation på alla plan och lotsade mig igenom hela processen. Han såg gårdens mjuka värden också och lyckades omsätta det ut mot kund. Det var många visningar, olika bud kantade av förslag men Jonas höll ihop försäljningen på ett förstklassigt sätt och jag fick en underbar köpare som jag idag har en mycket bra relation till.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas