Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Österåker Hummelmoravägen 85 Södra Ljusterö 3370 kvm

Arkitektritat skärgårdshus på egen udde med tre bryggor Ljusterö

Arkitektritat modernt skärgårdshus anno 2001 med bilaccess om 3370 kvm sjötomt unikt beläget på egen udde med klippor, sandstränder, tre bryggor i olika väderstreck och byggnader med osedvanlig närhet till omgivande vatten. Fastigheten består av tre hus (året-runt-utrustade): två med modern arkitektur om 120 kvm och 23 kvm samt ett totalrenoverat hus som ursprungligen uppfördes på 1920-talet om 19 kvm - alla i mycket gott skick med exklusiva smakfulla materialval och färgsättningar i grått och vitt. Huvudhuset har en välkomnande ljus entré som leder vidare, via trappa i halvplan, till underbart ljust hörnvardagsrum med öppen spis, högt i tak och med hänförande utsikt över Edöfjärden. Rymlig matsal med gott om plats för 12-14 gäster och utgång till härlig terrass med sjöutsikt. I öppen planlösning smakfullt och välutrustat (Mièle, Gaggenau) Poggenpohl-kök i ljusbetsad lönn och svarta bänkskivor i granit. Masterbedroom, även detta med öppen spis, där fantastisk utsikt i tre väderstreck skapar förutsättningar för ro och harmoni. Ännu ett sovrum med två väggfasta bäddar och platsbyggd förvaring. Allrum i öppen planlösning mot vardagsrum som kan byggas om till ytterligare ett mindre sovrum. Badrum med dubbla handfat, rymlig dusch, handdukstork och wc samt Mièle tvättmaskin och torktumlare. Genomgående stora glaspartier, vackra vitsåpade golv i björk eller i grå kalksten från Borghamn med vattenburen golvvärme, gott om platsbyggd förvaring, spotbelysning. Huset omgärdas av träterrasser som nås via glasdörrar från alla rum. Sjöstuga med vedeldad bastu, smakfullt badrum med dusch, utedusch samt rum med sovskåp beläget alldeles vid en av bryggorna. Vackert gästhus anno 1920 (totalrenoverat 2003) erbjuder flera sovplatser i allrum och sovloft, öppen spis, pentry samt större förvaringsutrymme som kan byggas om till ytterligare sovrum. Stor förrådsbod med plats för segeljolle/kajak praktisk beläget nära brygga där kvällssolen över viken med fördel avnjuts. Från de två parkeringsplatserna leder stig om cirka 100 m till fastigheten. Ett sagolikt, privat och exklusivt skärgårdsställe med en underbar lätt kuperad natur av gräsmattor, klippor, syrenhäck, kaprifol, vildrosor och vackra träd såsom björk och enar, allt omgärdat av havet.

LÄS MER
FAKTA

Område: Södra Ljusterö

Adress: Hummelmoravägen 85

Antal rum: 6

Boarea: 162 kvm

Tomtarea: 3370 kvm

Camilla Ahlström

Camilla Ahlström

Ansvarig mäklare

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Camilla Ahlström

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer