Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Göteborg Hovås 2853 kvm

Modernt Gert Wingårdhs hus på sjötomt - SÅLD 2015

SÅLD 2015

På en spektakulär sjötomt strax söder om Göteborg har den internationellt välkände arkitekten Gert Wingårdh förverkligat en modern dröm präglad av rymd, ljus, diskretion och öppenhet ut mot havet.

Denna exklusiva och fullständigt unika villa om ca 370 kvm har ett absolut enastående läge med egen strand samt gedigen brygga och läckert bastuhus i sydvästläge. Materialval och kontakten med naturen erbjuder ett ombonat och samtidigt mycket representativt boende av sällan skådat slag.

Den diskreta uppfarten till villan är utformad som en integrerad del av fastigheten i harmonisk samklang med naturen. Den med nedsänkta spotlights upplysta uppfarten är naturligt inramad av två stora klipphällar och ger ingen antydan om vad som finns på insidan bakom husfasaden. Där naturen erbjuder en elegant och sluten entréfasad kontrasterar insidan med en underbar öppenhet ut mot havet och skärgården i sydväst. På entréplan i den eleganta hallen möts besökare direkt av hav och ljus. På samma plan finns gästrum med ett sobert badrum samt en vacker trappa som leder vidare ner till bostaden. En sju meter hög glasad sektion ger en hänförande utsikt över poolen och ut mot Kattegatt och skärgården. Den generösa takhöjden om 3,4 meter och de stora fönsterpartierna med skjutdörrar mot poolen och havet erbjuder ett fantastiskt ljusinsläpp och kontakt med naturen. De tre mycket generösa sällskapsrummen, det rymliga och välutrustade köket och de fyra sovrummen binds samman av terrasser som likt en solfjäder öppnar upp villan mot poolen, bryggan, bastuhus (även detta ritat av Gert Wingårdh) och havet.

Villan har flera badrum, dressingrooms, ljudanläggning, stor öppen spis, generös vinkällare samt ett stort dubbelgarage med direktaccess till bostaden via hiss.

SÅLD 2015

LÄS MER
FAKTA

Område: Hovås

Antal rum: 8

Boarea: 242 kvm

Biarea: 154 kvm

Tomtarea: 2853 kvm

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare
Jonas Martinsson

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Jonas har huvudansvaret för komplexa bostadsförsäljningar och gårdsförsäljningar med utgångspunkt från västkusten. Han har gjort flera rekordförsäljningar för villor i Båstad, Torekov, Halmstad, Marstrand, Fjällbacka och Göteborg. Han är även tillsammans med Henric Falkenberg grundstommen i RC:s framgångsrika gårdsmäklarteam och de arbetar över hela södra Sverige med allt från välbelägna mindre gårdar till slott och större egendomar. Jonas är mycket allround och klarar av alla typer av komplexa försäljningar, även fastigheter som ligger i bolag.

Jonas började arbeta inom branschen 2001 med kommersiella fastigheter, strax därefter inriktade han sig på att arbeta med exklusiva boenden men främst gårdar. Sedan dess har han varit en starkt bidragande faktor till att bygga upp gårdssidan hos Residence. Han är en av grundarna till Residence och var tidigare verksam i Stockholmsområdet. Han har en universitetsexamen som Lantmästare och väl bevandrad inom jord och skog men jobbar även med komplexa försäljningar av villor och attraktiva fritidshus. Jonas är uppvuxen på en gård strax utanför Varberg på västkusten och har idag hela västkusten, Skåne och inlandet som arbetsområde. På fritiden spenderar han gärna tid i naturen eller idrottar.

Att sälja min släktgård var inte lätt beslut att ta och en komplex process både juridiskt och emotionellt. Direkt när jag träffade Jonas visade han stor förståelse för min situation på alla plan och lotsade mig igenom hela processen. Han såg gårdens mjuka värden också och lyckades omsätta det ut mot kund. Det var många visningar, olika bud kantade av förslag men Jonas höll ihop försäljningen på ett förstklassigt sätt och jag fick en underbar köpare som jag idag har en mycket bra relation till.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas