Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Katrineholm Gimmersta Säteri Sörmland 27612500 kvm

Sagolikt vackert beläget vid sjön Öljarens strand

Sagolikt vackert beläget vid sjön Öljarens strand ligger Gimmersta Säteri med anor från medeltiden. Gimmersta erbjuder bilden av en ovanligt vacker och väl bibehållen gårdsanläggning, helt i Karoliner- stil. Gimmersta uppfördes 1719-20 av Konrad Ribbing i form av ett stormaktsslott i miniatyr med trädgårdsfasad mot sjön Öljaren och entré med fyra flyglar omsluten som en borggård i mycket ståtlig miljö. Säteriets storlek, eleganta huvudbyggnad, produktiva jord- och skogsbruk ger den dess karaktär av en ståndsmässig gård i mycket gott skick. Det unika som här erbjuds är kombinationen av ett ståndsmässigt boende av högsta klass i bästa miljö med en väl tilltagen markareal. Gimmersta har en välarronderad fördelning mellan skog & åker som tillsammans med gårdens del i Öljaren erbjuder härliga naturupplevelser, god tillgång på klövvilt & fina fiskevatten. Säteriets total areal uppgår till ca 2 800 ha, fördelat på ca 1 850 ha skog, ca 750 ha inägomark & ca 200 ha övrig mark. I direkt anslutning till gården ingår ca 500 ha vatten i sjön Öljaren med bra tillgång till kräftor, gös och annan insjöfisk. Gimmersta är beläget ca 16 mil sydväst om Stockholm. OBS! För vidare info ber vi er fylla i en intresseanmälan som ligger under dokument.

LÄS MER
FAKTA

Område: Sörmland

Adress: Gimmersta Säteri

Antal rum: 18

Boarea: 2000 kvm

Tomtarea: 27612500 kvm

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Henric Falkenberg

Henric Falkenberg

Ansvarig mäklare

Henric är specialist på gods & gårdar, men jobbar även med försäljningar av attraktiva våningar och sjöställen i Stockholms närhet. Henric är uppvuxen på en gård i Sörmland och har stor erfarenhet av skog och lantbruk och gediget intresse av jakt och fiske. Förutom att Henric är reg fastighetsmäklare har han studerat ekonomi och konsthistoria. Han har även flera års praktisk erfarenhet både från affärsbank samt ledande auktionshus

Nu när tillträdesdagen passerat återstår bara för oss att tacka dig för ett väl utfört arbete. Vi är nöjda med den service som du tillhandahållit och skulle utan tvekan rekommendera dig för liknande uppdrag i framtiden. I synnerhet har vi uppskattat att du anpassat ditt arbetssätt och visat förståelse för våra minst sagt försvårande omständigheter.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild

Henric Falkenberg

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer