Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Getterövägen 6
ALLA BILDER
Varberg Getterövägen 6 Getterön 1355 kvm

Havsnära villa på populära Getterön

Villan byggdes 1919, då Getterön fortfarande var en ö, och tjänade som skola fram till 1942. Här bodde även lärarinnan, vilket är en del av husets unika historia. Därefter användes huset av Lindbergs församling, bland annat till barndop. På 70-talet var det en replokal för det lokala bandet Street Bourbon Band. I början av 80-talet övergick huset i privat ägo och har sedan dess tjänat som privatbostad. Nuvarande ägare flyttade in 2013 och har på ett mycket smakfullt sätt genomfört en genomgående renovering och ombyggnation för att möta moderna behov utan att förlora den historiska charmen. Närheten till hav och natur med fina badplatser och promenadstråk samt cykelavstånd till Varberg är ytterligare faktorer som ger boendet en god livskvalitet.

Med sina 234 kvm finns här plats för hela familjen. Det lantliga köket har generösa arbetsytor och stora fönsterpartier som skänker både ljus och utsikt över trädgården. Den vedeldade spisen påminner om svunnen tid och skänker både värme och funktion till den moderna livsstilen. I samspel med köket finner vi matplatsen med ljusinsläpp från två väderstreck och dubbla glasdörrar som väver samman matplatserna både inne och ute. En altan skyddad av huset skapar en privat oas att njuta av både kvällssol och ogenerad utsikt över landskapet. Det generösa vardagsrummet vittnar om skolans tid och även så kakelugnen och de bevarade plankgolven.

Charmigt övre plan med sluttande tak i skiftande vinklar klätt i pärlspont mot exponerade balkar. Plankgolv och väggar målade i rofyllda kulörer skapar plats för avslappning och fridfullhet. Två generösa sovrum ryms här tillsammans med inbyggd förvaring.

En gäststuga om ca 40 kvm i matchande kvalitet och stil uppfördes 2023. Utrustad med komplett kök, badrum med tvättutrustning, allrum med generös takhöjd, sovloft samt egen uteplats. Här finns möjlighet till en bra hyresinkomst alternativt att husera gäster, skapa ett generationsboende eller varför inte en ateljé?

Trädgården är en fröjd för både ögon och smaklökar, med fruktträd som körsbär, äpple och päron, samt en rik variation av blommor och buskar inklusive magnolia, forsythia och rhododendron. Här finns även ätbara växter som smultron, ramslök och ängschampinjon, vilket gör trädgården till ett paradis för trädgårdsälskare och odlare. Ett isolerat förråd skapar gott om plats för trädgårdsredskap och allt där till, samt erbjuder insynsskydd för din privata plats. Uppfarten ger plats för flera bilar och två moderna elbilsladdare finns installerade.

Ta chansen att äga ett stycke historia och skapa nya minnen i denna unika tjugotalsvilla. Kontakta oss idag för en visning och upplev själv den charm och livskvalitet som detta hem erbjuder.

LÄS MER
FAKTA

Område: Getterön

Adress: Getterövägen 6

Antal rum: 7

Boarea: 234 kvm

Biarea: 10 kvm

Tomtarea: 1355 kvm

Pris/bud: Pris på förfrågan

Planritningar
DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Getterön

Getterön är en naturskön halvö utanför Varberg, känd för sin vackra natur och sitt rika fågelliv. Under sommaren går Getteröbåtarna med regelbundna turer mellan centrum och Getterön. Båtarna erbjuder även bokningsbara turer efter egna önskemål. Populärt är Getterön även för sina badplatser, där fem olika vikar erbjuder varierande badupplevelser. Dessa vikar, från öst till väst, är Hattaviken, Båtaviken, Ängaviken, Vinbärsviken och Stora Trälviken, även kända som första till femte vik. De flesta vikarna har sandstränder och är utmärkta för bad och solning. Vid Getterön finns flera restauranger med lokal anknytning, vid marinan finns restaurangen Hattaviken som erbjuder lunch och middagar av hög kvalitet. Getterön Fisk & Rökeri är ytterligare ett smultronställe med både servering och försäljning av havets läckerheter. Naturum Getterön, ett naturcentrum på halvön, erbjuder utställningar och guidningar om områdets ekosystem och fåglar. Fågelreservatet på halvön är en av Sveriges bästa platser för fågelskådning, med över 170 arter observerade. Under andra världskriget var Getterön avspärrad av militären på grund av sitt strategiska läge, men utvecklades senare till ett populärt rekreationsområde.

Välkommen att kontakta oss

William Wirtberg
Ansvarig mäklare

William Wirtberg

Med utbildning som ekonom och flerårig erfarenhet som fastighetsmäklare har William kunskap om många typer av bostadsaffärer. Med hjälp av en unik känsla för ordning och strategi samt en lyhördhet för kundens önskemål har han satt en hög standard på kvalitet som säkerställs och efterlevs med varje kund.

Kunskap och målmedvetenhet är två ord som förknippas med William ...

Kontakta mig
Stina Behrman
Reg. Fastighetsmäklare

Stina Behrman

Jag är uthållig, rak och lyhörd vilket gör att jag kan ge det lilla extra i varje försäljning. Mina relationer och kundkontakter är viktiga för mig och jag har därför ett stort och brett aktuellt nätverk.

Kontakta mig

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

William Wirtberg

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas