Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Göteborg Vasastaden 171 kvm

Vacker sekelskiftesvåning om 171 kvm med fungerande kakelugnar och balkong!

Det pampiga huset på Erik Dahlbergsgatan två får vem som helst att tappa andan eller i alla fall stanna till en stund för beundran. Huset ritades av arkitekten Hjalmar Algot Cornilsen 1897.

Via grinden och genom förträdgården till det höga entrépartiet med tvåan i guld kommer vi in i ett trapphus som för tankarna till slottet. Rikligt dekorerat med skulpturer, stuckaturer och takmålningar. Tolv trappsteg upp kommer vi till vindfånget, det stora träpartiet med överljus. Härifrån tar vi hissen till tredje våningen. Entrédörrarna till våningen är i tidstypiskt utförande med mörkbetsade ekdörrar i par med arbetade speglar, etsade glasningar samt överljus.

Hallpassagen tar emot med garderober för avhängning och en gästtoalett. Via ett djupt dörrvalv kommer vi in i det första rummet vilket är ett mycket stort tv-rum med ekparkett i fiskbensläggning och höga fotlister. Här dekorerar bland annat överstycken, stuckaturer och takrosetter på ett majestätiskt vis. Två höga fönsterpartier varav ett är utgång till den sköna balkongen, vetter mot gatan i väster och ger ett fint ljus. Båda partierna har utsikt mot Skansen Kronan och mot Karlatornet. Höga spegeldörrar i par med vackert överstycke till salongen intill. Ett mycket vackert hörnrum i behagliga former och med en makalöst vacker praktkakelugn i vitt med dekormönster i guld. Massiv ekparkett i fiskbensläggning och höga fotlister. Ett högt och brett fönsterparti mot väster och ett i söder, gör detta till ett mycket ljust rum. Taket dekoreras av stilfulla, lugna dekorationer och takrosett. Idag används rummet som vardagsrum. Två pardörrsöppningar med överstycken.

Via ett djupt dörrvalv med överstycke når vi rummet intill, vilket är matsalen. Vi kan säga att rummet är en sal med massiv ekparkett i fiskbensläggning samt med fris i mahogny. I ett av hörnen tronar en magnifik kakelugn med en dekorativ heraldisk dekor med inspiration från Norra Europa. Takdekorationerna är kolossalt vackra och löper via de rundade hörnen ut i burspråket med två höga fönsterpartier. Sekelskiftets intresse för former är högst påtagligt här. Allt är så vackert det kan vara. Här ryms förstås, om så önskas, den riktigt stora matsalsmöbeln för både vardagsfester och högtidliga kalas.

Intill ligger master bedroom med två höga fönsterpartier och flera vackra stuckaturer och takrosett i tidstypisk form. Här ryms förstås en stor dubbelsäng med tillhörande möblemang. Intill finns ytterligare ett sovrum med plats för dubbelsäng. Badrummet intill är fullt utrustat med dusch, handfat, toalett och förvaring. Här finns även två fönster.
I serveringsgången mellan kök och matsal, finns ett vackert serveringsskåp och fantastiska originaldetaljer. Köket ligger klassiskt mot gården med stilren köksinredning. Det stora gasspisen från Italienska Ilvve har två elektriska ugnar. Trevlig matsal vid fönstret med utsikt mot gården. Från köket finns en direkt utgång till gårdstrapphuset och gården. Från köket nås det angränsade tvättrummet f.d. jungfrukammare. Här finns tvättmaskin, torktumlare och utmärkta torkmöjligheter. Våning har i huvudsak renoverats år 2008-2014. Köket renoverades dock 2007-2008 och badrummet 2007.

I hela fastigheten genomfördes relining 2019 och en total fasadrenovering inklusive med fogning 2021. Samma år målade fastighethetens tak och renoverades alla balkonger. På vinden, som nås via gårdstrapphuset finns våningens ca sju kvm stora förråd. Våning passar bra för er som vill bo i en historik, vacker miljö och uppskattar en äldre och gedigen arkitektur. Våningen finns mitt i ett Göteborg som sakta börjar ta ny form med mer plats för människor och med en levande stadskärna. Härifrån är det nära till grönområden som Vasaparken samt park- och alléstråket vid vallgraven. Mitt i detta nya Göteborg och stadens kulturella centrum med affärer, cafeér, restauranger och service på promenadavstånd. Utmärkta kommunikationer med både spårvagnar och bussar. Snabbt ut på vägsystem som E6, E20 och riksväg 40 mot Landvetter. Kort sagt, kommunikationer åt världens håll.

LÄS MER
FAKTA

Område: Vasastaden

Antal rum: 5

Boarea: 171 kvm

Våningsplan: 3

Charlotta Lenhammar

Ansvarig mäklare
Charlotta Lenhammar

Charlotta Lenhammar

Ansvarig mäklare

Charlotta har arbetat som framgångsrik fastighetsmäklare sedan år 2006 och är specialiserad på bostadsrätter i Göteborgs Innerstad med fokus på större våningar i Lorensberg, Vasastaden, Linnéstaden och Nedre Johanneberg. Hon är dessutom själv bosatt i området vilket ger en god lokalkännedom.

Charlotta är en av våra Senior Partners som tack vare lång erfarenhet, god lokalkännedom och ett personligt engagemang för varje kund skapat ett starkt förtroende och frekvent återkommande nöjda kunder. Genom kvalitativt arbete på varje nivå skapar hon trygghet i varje affär, vilket återspeglas i hennes rekommendationer. Detta är bara ett fåtal av de faktorer som gjort att hon placerat sig starkt som marknadsledande mäklare i Göteborg.

Residence Christie’s är ett lokalt kontor i Göteborg där vi har ett nära samarbete med våra kontor i Stockholm och Malmö. Vi har ett lokalt, nationellt och internationellt kontaktnät och når även ut via kanaler som Financial Times och The New York Times med flera.

Vi skräddarsyr varje bostadsaffär då både förutsättningar och behov kan variera. För några av våra kunder är diskretion helt avgörande, och givetvis kan vi tillgodose detta. Med en genomtänkt strategi där inget lämnas åt slumpen, skapar vi bäst förutsättningar för önskat resultat.

Välkommen att kontakta fastighetsmäklaren som ger dig fler möjligheter.

Amazing! På ca 24 timmar kopplade Charlotta oss med en internationell/rätt köpare. Med en oslagbar kombination av skicklighet, energi och kristallklar kommunikation, gjorde hon hela processen till en lek. Charlotta hör definitivt hemma i ligan bland de bästa mäklarna. Stark rekommendation!

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild

Charlotta Lenhammar

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas