Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Göteborg Lorensberg 77 kvm

Högst upp i ståtlig fastighet

På Lorensbergs bästa adress, endast ett stenkast från Avenyn, ligger denna vackra fastighet anno 1934. Hissen tar er upp till femte våningen där ni anländer till en charmfull och välplanerad bostad om 77 kvadratmeter. Hemmets slående takhöjd och stora fönsterpartier i motsatta väderstreck bidrar till en otrolig rymd, och tack vare det höga läget får bostaden rikligt med ljusinsläpp. Hallen leder rakt in till matsalen med en fungerande öppen spis i vacker kalksten som även värmer upp de sociala ytorna i vardagsrummet precis intill.

Fastighetens historia gör sig påmind i bland annat fönsterbräden i marmor och kalksten, höga fotlister, dekorerade dörrar med charmiga beslag och stavparkett i fiskbensmönster som löper genom flera av lägenhetens rum. I köket pryds i stället golvet av ljusa framtagna brädor som harmoniserar med den vita platsbyggda köksinredningen. Hemmets badrum är tidlöst renoverat i föreningens regi i samband med stambyte år 2016. Från master bedroom kan ni kliva ut på den rundade balkongen som vetter mot innergården, bort från stadens brus. I österläget kan ni på balkongen avnjuta morgonens första kopp i solen innan ni tar er an dagen. Både sovrummet och den inre hallen har smarta förvaringslösningar i inbyggda originalgarderober för att inte ta upp någon boyta.

Här bor ni i en välskött och stabil förening där TV och bredband ingår i avgiften. Föreningens gruppavtal för både vatten och hushållsel bidrar även till lägre driftkostnader. Med Kungsportsavenyen runt hörnet är området sprudlande där välbesökta restauranger och barer kantar gatorna. För den kulturintresserade finns även några av stadens största museum inom några hundra meters radie, såväl som det fina Konserthuset och Stadsteatern. Promenerar ni ned mot Heden når ni inom några minuter Göteborgs evenemangsstråk med bland annat Ullevi, Scandinavium, Liseberg och Universeum. Även grönskan ligger nära vid avkopplande Näckrosparken och blomstrande Trädgårdsföreningen.

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information!

LÄS MER
FAKTA

Område: Lorensberg

Antal rum: 2.5

Boarea: 77 kvm

Våningsplan: 5

Linda Bundsen

Ansvarig mäklare

Välkommen att kontakta oss

Linda Bundsen
Ansvarig mäklare

Linda Bundsen

Med lång erfarenhet som fastighetsmäklare har Linda många komplexa bostadsförsäljningar bakom sig, och ser fram emot att hjälpa till med fler. Att underhålla sitt gedigna kontaktnät gör hon regelbundet, och detta visar sig i regelbundet återkommande kunder och starka rekommendationer.

Med kunskap om arkitektur och en känsla för detaljer ser Linda en helhet som lätt förbises. Tack ...

Kontakta mig
Viktor Pyk
Reg. Fastighetsmäklare

Viktor Pyk

Som fastighetsmäklare karaktäriseras Viktors arbete av en svårslagen kreativitet och ett öga för detaljer, service på en hög nivå och målet att alltid ha riktigt nöjda kunder.

Kontakta mig

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Linda Bundsen

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas