Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Göteborg Arkivgatan 6 Lorensberg 77 kvm

Högst upp i ståtlig fastighet

På Lorensbergs bästa adress, endast ett stenkast från Avenyn, ligger denna vackra fastighet anno 1934. Hissen tar er upp till femte våningen där ni anländer till en charmfull och välplanerad bostad om 77 kvadratmeter. Hemmets slående takhöjd och stora fönsterpartier i motsatta väderstreck bidrar till en otrolig rymd, och tack vare det höga läget får bostaden rikligt med ljusinsläpp. Hallen leder rakt in till matsalen med en fungerande öppen spis i vacker kalksten som även värmer upp de sociala ytorna i vardagsrummet precis intill.

Fastighetens historia gör sig påmind i bland annat fönsterbräden i marmor och kalksten, höga fotlister, dekorerade dörrar med charmiga beslag och stavparkett i fiskbensmönster som löper genom flera av lägenhetens rum. I köket pryds i stället golvet av ljusa framtagna brädor som harmoniserar med den vita platsbyggda köksinredningen. Hemmets badrum är tidlöst renoverat i föreningens regi i samband med stambyte år 2016. Från master bedroom kan ni kliva ut på den rundade balkongen som vetter mot innergården, bort från stadens brus. I österläget kan ni på balkongen avnjuta morgonens första kopp i solen innan ni tar er an dagen. Både sovrummet och den inre hallen har smarta förvaringslösningar i inbyggda originalgarderober för att inte ta upp någon boyta.

Här bor ni i en välskött och stabil förening där TV och bredband ingår i avgiften. Föreningens gruppavtal för både vatten och hushållsel bidrar även till lägre driftkostnader. Med Kungsportsavenyen runt hörnet är området sprudlande där välbesökta restauranger och barer kantar gatorna. För den kulturintresserade finns även några av stadens största museum inom några hundra meters radie, såväl som det fina Konserthuset och Stadsteatern. Promenerar ni ned mot Heden når ni inom några minuter Göteborgs evenemangsstråk med bland annat Ullevi, Scandinavium, Liseberg och Universeum. Även grönskan ligger nära vid avkopplande Näckrosparken och blomstrande Trädgårdsföreningen.

Varmt välkomna att kontakta mäklaren för mer information!

LÄS MER
FAKTA

Område: Lorensberg

Adress: Arkivgatan 6

Antal rum: 2.5

Boarea: 77 kvm

Våningsplan: 5

Indirekt nettoskuldsättning: 829329 KR
Information hämtad från 2022 årsredovisning.

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Välkommen att kontakta oss

Linda Bundsen
Ansvarig mäklare

Linda Bundsen

Varje bostadsaffär är unik. Skillnaden mellan att göra en bra affär och riktigt lyckad sådan består av noggranna förberedelser. Genom Lindas erfarenhet och kunskap ser hon till att både säljare och köpare känner sig trygga genom hela processen. Tack vare ett personligt engagemang, erfarenhet sedan 2009 och ett NKI på 9,8% skapas rätt förutsättningar för just din bostadsaffär.

Kontakta mig
Viktor Pyk
Reg. Fastighetsmäklare

Viktor Pyk

Som fastighetsmäklare karaktäriseras Viktors arbete av en svårslagen kreativitet och ett öga för detaljer, service på en hög nivå och målet att alltid ha riktigt nöjda kunder.

Kontakta mig

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Linda Bundsen

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer