Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Upperudsvägen 6A
ALLA BILDER
Mellerud Upperudsvägen 6A Håverud 11925 kvm Pris på förfrågan

Praktfull Disponentvilla med sjötomt intill Dalslands kanal

År 1868 invigde kung Carl XV Dalslands kanal och den än idag unika akvedukten i Håverud. Akvedukten löste problemet att ta sig förbi det starkt forsande vattendraget i Håverud och fulländade kanalen. Då en Järnvägsbro och landsvägsbro passerar över akvedukten skapar det spektakulära mötet landsväg, järnväg och vattenväg. Akvedukten har gjort Håverud till Dalslands mest besökta turistmål och här finns även vandringsleder, gästhamn, camping, museer, restauranger och Dalslands center.

Disponentvillan uppfördes 1887 för Alexander Halling som VD för Håfreströms bruk. Villan erbjuder stora möjligheter med ca 700 kvm för företag eller privatpersoner att skräddarsy en miljö att trivas. Planlösningen kan med lätthet anpassas då samtliga rum på första plan nås från fler än en dörr och ovanvåningen från två invändiga trappor samt entré utifrån. Huset är idag inrett som ett hotell med reception, matsal, festvåning, samlingsrum och ett professionellt restaurangkök. På övre plan finns tio sovrum inredda med tillhörande badrum. På detta våningsplan finns även ett samlingsrum och en privat del med fyra ytterligare rum. Utformningen av villan idag skapar stora möjligheter för den som önskar driva hotell- eller restaurangverksamhet vid Dalslands mest besökta turistmål. Även företag med behov av övernattning för kunder eller personal är villan rätt utformad. Egenföretagare med kombinerad verksamhet och privatbostad har ytor och möjlighet att utveckla även detta.

Tomten på drygt en hektar består av lättskött trädgård mot sjön och en stor parkering mot vägen. Vid parkeringen står ett kombinerat garage, lagerutrymme samt ett orangeri i söderläge mot sjön. Den nordvästra delen består av ett mindre skogsparti och här finns även ett skyddsrum för familjen under krigstiden. Detta är idag enklare inrett för exempelvis middagar eller vinprovning. I sjön finns en brygga med dansbana skyddat av tak. På taket mot sjön har solceller installerats, dessa producerade ca 6500 kWh 2022. Solcellerna i kombination med den moderna sjövärmeanläggningen bidrar till låga energikostnader.

LÄS MER
FAKTA

Område: Håverud

Adress: Upperudsvägen 6A

Boarea: 715 kvm

Tomtarea: 11925 kvm

Pris/bud: Pris på förfrågan

Planritningar
DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Håverud

William Wirtberg

William Wirtberg

Ansvarig mäklare

William är utbildad ekonom och fastighetsmäklare. Han har sedan 2017 förmedlat bostäder i Göteborg med omnejd. Hans arbete karaktäriseras av ett stort engagemang och hög servicenivå. Den största drivkraften är nöjda kunder och han vet att en rekommendation alltid är den bästa marknadsföringen.

Jag är väldigt nöjd, William har varit otroligt professionell genom hela processen och genomför affären med största smidighet.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

William Wirtberg

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer