Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Upperudsvägen 6A
ALLA BILDER
Mellerud Upperudsvägen 6A Håverud 11925 kvm 8 750 000 KR

Praktfull Disponentvilla med sjötomt intill Dalslands kanal

År 1868 invigde kung Carl XV Dalslands kanal och den än idag unika akvedukten i Håverud. Akvedukten löste problemet att ta sig förbi det starkt forsande vattendraget i Håverud och fulländade kanalen. Då en Järnvägsbro och landsvägsbro passerar över akvedukten skapar det spektakulära mötet landsväg, järnväg och vattenväg. Akvedukten har gjort Håverud till Dalslands mest besökta turistmål och här finns även vandringsleder, gästhamn, camping, museer, restauranger och Dalslands center.

Disponentvillan uppfördes 1887 för Alexander Halling som VD för Håfreströms bruk. Villan erbjuder stora möjligheter med ca 700 kvm för företag eller privatpersoner att skräddarsy en miljö att trivas. Planlösningen kan med lätthet anpassas då samtliga rum på första plan nås från fler än en dörr och ovanvåningen från två invändiga trappor samt entré utifrån. Huset är idag inrett som ett hotell med reception, matsal, festvåning, samlingsrum och ett professionellt restaurangkök. På övre plan finns tio sovrum inredda med tillhörande badrum. På detta våningsplan finns även ett samlingsrum och en privat del med fyra ytterligare rum. Utformningen av villan idag skapar stora möjligheter för den som önskar driva hotell- eller restaurangverksamhet vid Dalslands mest besökta turistmål. Även företag med behov av övernattning för kunder eller personal är villan rätt utformad. Egenföretagare med kombinerad verksamhet och privatbostad har ytor och möjlighet att utveckla även detta.

Tomten på drygt en hektar består av lättskött trädgård mot sjön och en stor parkering mot vägen. Vid parkeringen står ett kombinerat garage, lagerutrymme samt ett orangeri i söderläge mot sjön. Den nordvästra delen består av ett mindre skogsparti och här finns även ett skyddsrum för familjen under krigstiden. Detta är idag enklare inrett för exempelvis middagar eller vinprovning. I sjön finns en brygga med dansbana skyddat av tak. På taket mot sjön har solceller installerats, dessa producerade ca 6500 kWh 2022. Solcellerna i kombination med den moderna sjövärmeanläggningen bidrar till låga energikostnader.

LÄS MER
FAKTA

Område: Håverud

Adress: Upperudsvägen 6A

Boarea: 715 kvm

Tomtarea: 11925 kvm

Pris/bud: 8 750 000 KR

Planritningar
DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Håverud

William Wirtberg

William Wirtberg

Ansvarig mäklare

Med utbildning som ekonom och flerårig erfarenhet som fastighetsmäklare har William kunskap om många typer av bostadsaffärer. Med hjälp av en unik känsla för ordning och strategi samt en lyhördhet för kundens önskemål har han satt en hög standard på kvalitet som säkerställs och efterlevs med varje kund.

Kunskap och målmedvetenhet är två ord som förknippas med William och hans arbete. Att vara påläst både inför och under varje affär är en självklarhet, och han tar sig med trygghet och glädje sig an även de mest komplexa bostadsförsäljningarna.

”En hög nivå av service och ett personligt engagemang är oerhört viktigt för mig. Mitt mål är nöjda kunder och att skapa långvariga relationer. Detta är någonting jag verkligen brinner för, då en rekommendation alltid är den bästa marknadsföringen. ”

Jag är väldigt nöjd, William har varit otroligt professionell genom hela processen och genomför affären med största smidighet.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

William Wirtberg

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas