Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Göteborg Lorensberg 76 kvm

Modern takvåning högst upp i huset med enastående utsikt

I en ståtlig jugendfastighet från 1905 välkomnas du in i ett praktfullt trapphus med ståndsmässig entré, hissen leder dig vidare upp till högsta våningen i det helt nyrenoverade trapphuset. I denna unika takvåning är sällskapsrummet en dröm för sociala tillställningar. Bostaden byggdes 2009 med kvalitativa material som kompletterats med moderna inredningsval. Högt upp över stadens brus är detta ett rogivande boende fritt från insyn.

I ett av Lorensbergs vackraste byggnader välkomnas ni till denna gaveltvåa högst upp i huset. Huset är byggt i jugendstil och ingår som en del i Göteborgs kvarvarande jugendbebyggelse på båda sidor om Berzeliigatans östra del. Kring sekelskiftet introducerades i Sverige den stilen som ute i Europa kallades Art Nouveau, den nya konsten, och som i Sverige och Tyskland kallades Jugend.

Naturens organiska mjukhet var utgångspunkten och växtmotiv dominerade dekoren. Valvbågar över fönster och portar fick en fri form som aldrig tidigare använts i Sverige. Fasaderna täcktes av slätputs i ljusa pastellfärger i toner av grått, gult, orange och rosa. Putsen dekorerades sparsamt med samma kulör som den övriga fasaden.

Huset på Berzeliigatan 25 ritades av arkitekt C. Gillberg och är ett av områdets mest framstående och via den grönskande förträdgården välkomnas ni till en tidstypisk foajé där hissen tar er upp till högsta våningen. Bostaden är socialt disponerad med fönster i två väderstreck.

Vyerna är som levande tavlor som skiftas efter årstiderna och härifrån ser ni över Scandinavium och vidare upp mot Örgryte. Här bor ni i en levande stadsdel med hela innerstadens nöjesliv utanför porten.

På Berzeliigatan bor du mitt i storstadspulsen med allt du kan önska utanför porten. Här har du nära till Avenyn med affärer, restauranger och till stadens rika kultur- och nöjesutbud med bland annat Lorensbergsteatern, Stadsteatern och Konstmuséet. I närheten ligger även knutpunkterna för kollektivtrafik Korsvägen och Valand. Alldeles runt hörnet når du det fantastiska evenemangsstråket med Svenska Mässan, Scandinavium, Liseberg och stadens härliga oas Trädgårdsföreningen.

Välkomna att kontakta mäklaren för mer information och visning

LÄS MER
FAKTA

Område: Lorensberg

Antal rum: 2.5

Boarea: 76 kvm

Våningsplan: 6

Charlotta Lenhammar

Ansvarig mäklare
Charlotta Lenhammar

Charlotta Lenhammar

Ansvarig mäklare

Charlotta har arbetat som framgångsrik fastighetsmäklare sedan år 2006 och är specialiserad på bostadsrätter i Göteborgs Innerstad med fokus på större våningar i Lorensberg, Vasastaden, Linnéstaden och Nedre Johanneberg. Hon är dessutom själv bosatt i området vilket ger en god lokalkännedom.

Charlotta är en av våra Senior Partners som tack vare lång erfarenhet, god lokalkännedom och ett personligt engagemang för varje kund skapat ett starkt förtroende och frekvent återkommande nöjda kunder. Genom kvalitativt arbete på varje nivå skapar hon trygghet i varje affär, vilket återspeglas i hennes rekommendationer. Detta är bara ett fåtal av de faktorer som gjort att hon placerat sig starkt som marknadsledande mäklare i Göteborg.

Residence Christie’s är ett lokalt kontor i Göteborg där vi har ett nära samarbete med våra kontor i Stockholm och Malmö. Vi har ett lokalt, nationellt och internationellt kontaktnät och når även ut via kanaler som Financial Times och The New York Times med flera.

Vi skräddarsyr varje bostadsaffär då både förutsättningar och behov kan variera. För några av våra kunder är diskretion helt avgörande, och givetvis kan vi tillgodose detta. Med en genomtänkt strategi där inget lämnas åt slumpen, skapar vi bäst förutsättningar för önskat resultat.

Välkommen att kontakta fastighetsmäklaren som ger dig fler möjligheter.

Amazing! På ca 24 timmar kopplade Charlotta oss med en internationell/rätt köpare. Med en oslagbar kombination av skicklighet, energi och kristallklar kommunikation, gjorde hon hela processen till en lek. Charlotta hör definitivt hemma i ligan bland de bästa mäklarna. Stark rekommendation!

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Charlotta Lenhammar

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas