Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Göteborg Lindholmen 48.5 kvm

Tvåa i Karlatornet med balkong och slående utsikt.

Denna lindbevuxna ö nämns år 1333 då Kung Magnus Eriksson daterar en skrivelse "den befästa Lindholmen" då från Slottsberget intill älven. Slottet är idag historia och avgränsningen till Hisingen men lindarna finner vi i Lindholmsallén än idag.

Den ursprungliga entrén till Göteborg, detta var något som den välrenommerade arkitektbyrån Skidmore, Owings & Merrill tänkte på när de ritade Karlatornet. Med den karakteristiska twisten vänder sig byggnaden och blickar ut över hamninloppet och ger ett intryck av stadens portvakt. Karlastaden växer nu fram på norra älvstranden i Göteborg och blir med ett par tusen bostäder en plats för människor att bo, arbeta och utbilda sig tillsammans med restauranger och butiker förenade till en urban stad i staden.

Som boende i Karlatornet har du även ett hotellmedlemskap och möts varje dag av bemannad reception och har möjlighet att nyttja hotellets faciliteter och tjänster så som spa, tvätt, städning eller rumsservice. Gym, bio-/aktivitetsrum och takterrass med trädgård.

Bostaden präglas av eleganta materialval och fönster från golv till tak, med vidsträckt utsikt mot läppstiftet och Göteborgs innerstad. Balkongen nås av en hög skjutdörr av glas och även balkongräcket är av glas för en ohindrad utsikt. Putsning av fönsternas utsida kommer utföras av föreningen.

Väggarna målas vita och på golven läggs en vitlaserad ekparkett med underliggande vattenburen golvvärme. Vardagsrum och kök i öppen planlösning. Köksinredning går i ljusgrå kulör och bänkskiva samt stänkskydd i kvartskomposit. Köket är utrustat med vitvaror från Electrolux där diskmaskin och kyl/frys är helintegrerat. Sovrummet och badrummet knyts samman av en klädkammare och skapar förutom exceptionell förvaring även möjligheten att gå runt hela bostaden obehindrat. Badrummet är klätt i en ljusgrå granitkeramik och komfortvärme installeras under klinkern. I ett högt skåp med släta varm gråa luckor installeras en kombinerad tvättmaskin/torktumlare.

Byggnadens fem hissar tar dig smidigt genom huset och till garaget under Karlastaden. Här kommer ungefär 700st platser att finnas att hyra. I avgiften ingår även medlemskap i en billpool för dig som önskar bekvämligheten av bil men som inte har en egen. Från Lindholmen finns även goda förbindelser med Älvsnabben och flertalet busslinjer. Slutet 2025 skall även en ny spårvagnslinje finnas här.

LÄS MER
FAKTA

Område: Lindholmen

Antal rum: 2

Boarea: 48.5 kvm

Våningsplan: 19

William Wirtberg

Ansvarig mäklare
William Wirtberg

William Wirtberg

Ansvarig mäklare

William är utbildad ekonom och fastighetsmäklare. Han har sedan 2017 förmedlat bostäder i Göteborg med omnejd. Hans arbete karaktäriseras av ett stort engagemang och hög servicenivå. Den största drivkraften är nöjda kunder och han vet att en rekommendation alltid är den bästa marknadsföringen.

Jag är väldigt nöjd, William har varit otroligt professionell genom hela processen och genomför affären med största smidighet.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild

William Wirtberg

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas