Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Stallbacken 14
ALLA BILDER
Kungsbacka Stallbacken 14 Särön 2410 kvm 28 500 000 KR

Villa Fjellbo - en historisk västkust idyll

Villa Fjellbo är vackert belägen på en sluttande hörntomt om 2 410 kvm centralt på Särö. Villan uppfördes 1896 av grosshandlaren och redaren August Carlsson. 1903 förvärvar familjen Fjellbo fastigheten som samma år säljer den vidare till familjen Keiller. Familjen Keiller som även grundade Götaverken behåller fastigheten i sin ägo fram till 1957. Samma år renoveras villan upp till ett året runt boende och fram till dagens ägare kommer ytterligare fyra familjer att residera villan.
Den ståtliga och signifikanta stentrappan leder dig upp till villans entré. Entréplanet omfattar spatiösa sällskapsytor och präglas likt huset av ett gediget hantverk. Massiva plankgolv med golvvärme, spegeldörrar och tak klädda med pärlspont. De stora fönsterpartierna bjuder till ett praktfullt ljusspel och ger en privat vy över det grönskande landskapet. Matsalen rymmer ett gediget matbord och pryds av en extraordinär bröstpanel och handmålad tapet. Stort rustikt kök med goda arbetsytor, kallskafferi samt vedspis.
Övre planet rymmer bostadens fem sovrum och sällskapsrum, samtliga rum präglas av plankgolv och pärlspontade tak. Även platsbyggd förvaring och ett badrum med badkar finns på detta plan. Det största sovrummet med utsikt över trädgården har öppen spis och klädkammare. De västra sovrummen har utsikt mot naturreservatet och ett av dessa pryds även av en kakelugn. Det femte sovrummet med utsikt mot den praktfulla eken är kanske det finaste. Detta sovrum ska enligt sägen huserats av V-Gurra vid flertalet tillfällen.
Villans 301 kvm är uppdelat i en boningsdel om 252 kvm och en lägenhet om 49 kvm. Lägenheten är disponerad med två rum och ett kök.
Under 2018 byggdes garaget med och ytterligare en lägenhet om ca 70 kvm. Under 2021 var garagebyggnaden nominerad i kategorin ”bostadshus” när Kungsbacka kommuns byggnadsnämnd utsåg sitt årliga arkitekturpris.

LÄS MER
FAKTA

Område: Särön

Adress: Stallbacken 14

Antal rum: 10

Boarea: 252 kvm

Biarea: 63 kvm

Tomtarea: 2410 kvm

Pris/bud: 28 500 000 KR

Planritningar
DOKUMENT
Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Särön

William Wirtberg

William Wirtberg

Ansvarig mäklare

William är utbildad ekonom och fastighetsmäklare. Han har sedan 2017 förmedlat bostäder i Göteborg med omnejd. Hans arbete karaktäriseras av ett stort engagemang och hög servicenivå. Den största drivkraften är nöjda kunder och han vet att en rekommendation alltid är den bästa marknadsföringen.

Jag är väldigt nöjd, William har varit otroligt professionell genom hela processen och genomför affären med största smidighet.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

William Wirtberg

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer