Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Vägershult Norregård 3
ALLA BILDER
Uppvidinge Vägershult Norregård 3 Småland 53000 kvm 3 500 000 KR

Förtjusande villa från 1900 med bevarad originalanda

Djupt i de småländska skogarna, endast fyra mil utanför Växjö, är denna idylliska lilla gård undangömd. Välvuxna träd omger tomten och skyddar från direkt insyn. Där innanför, helt orörd av tiden som passerat, står en charmig villa från år 1900.

Villan har omhändertagits med största respekt för dess historiska karaktär. Vilket rum du än befinner dig i möts du av genuina detaljer som skapar den perfekta pittoreska känslan. Spegelmönstrade dörrar, kakelugnar och järnspis, gjutjärnsradiatorer, brädgolv och fina snickerier - överallt finns något som minner om en svunnen era. Den så kallade “Guldhallen” välkomnar dig in på entréplanet där stora delar av husets ursprungliga planlösning är bevarad. Representativa salar i fil separeras med ståtliga pardörrar och badar i ljus från högresta fönster. En trappa upp anländer du till ett sällskapsrum med terrass i söderläge. Här uppe finns många mysiga sovrum, flera som förgylls av vackra kakelugnar och ett med en privat glasveranda.

Den prunkande trädgården är välskött med en lummig inramning som skyddar från vägen. Runt hela huset finns plats att ställa fram utemöbler för att kunna njuta av solens värmande strålar från morgon till kväll. Intill villan står även en gedigen gammal lada och ett dubbelgarage. Marken uppgår till 5.3 hektar och består till största del av skog, med ungefär 1 hektar åkermark.

2022 renoverades skorstenar och ett nytt värmesystem, jordvärme, installerades. Man borrade även en ny brunn för vatten och ett nytt avlopp .

Varmt välkommen till Vägershult Norregård 3!

LÄS MER
FAKTA

Område: Småland

Adress: Vägershult Norregård 3

Antal rum: 8

Boarea: 180 kvm

Biarea: 20 kvm

Tomtarea: 53000 kvm

Pris/bud: 3 500 000 KR

Planritningar
DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Småland

Ungefär 4 mil från Växjö ligger den omtyckta orten Lenhovda som har mycket att erbjuda. Här kan du bo i ett landskap med frisk luft och vacker natur med rena sjöar. Men du får också chansen att uppleva gemenskap och ett rikt idrottsliv, Här finns ett stort utbud av idrott i form av ishall, fotbollsplaner, ridhus, gymnastikhall och gym mm. Här finns tillgång till all tänkbar service. För barnfamiljer finns förskola och grundskola

Tomas Jonsson

Tomas Jonsson

Ansvarig mäklare

Tomas har sedan början av 1990 arbetat som mäklare och även drivit framträdande mäklarkontor i Linköping. Än idag brinner Tomas av samma entusiasm att få hjälpa både säljare och köpare till en lyckad affär. Tomas är bosatt i Linköping men spenderar merparten av sommarhalvåret på underbara Öland. Tomas arbetar med fokus på Kalmar län men tar även uppdrag runt Linköping.

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Tomas Jonsson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas