Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Lastköpingsgatan 3A
ALLA BILDER
Vadstena Lastköpingsgatan 3A Östergötland 1100 kvm 7 200 000 KR

Oas mitt i historiska Vadstena

Som en del av centrala Vadstenas kulturhistoriska miljö ligger Lastköpingsgatan 3A, en vacker tvåplansvilla bara ett stenkast från Vätterns glimrande vatten. Ursprungligen uppfördes huset 1833 av byggmästare Abraham Nyström. Nyström var en erkänt skicklig byggherre, betrodd att lägga sin hand över många karaktärsättande östgötska mästerverk såsom slott, kyrkor och publika byggnader. I Vadstena har han gjort många avtryck bl.a. i Klosterkyrkan, Hospitalet och i flertalet byggnader likt grannfastigheten Dahlströmska gården. På Lastköpingsgatan finns många byggnadshistoriska lämningar omsorgsfullt bevarade från byggåret.

Att det här är ett enastående hem kan du känna redan när du kliver över tröskeln. Den ursprungliga utformningen i två plan, samt källar- och vindsvåning, är i stora drag den samma som vid uppförandet. Hemmets 260 kvadratmeter har en mycket välbalanserad yta med representativa salonger och rofyllda sovrum. Vackert restaurerad interiör möjliggör en sällsynthet som vittnar om svunnen tid, och gör den närvarande. På flertalet ställen återfinns byggnadshistoriska lämningar från 1800-talet bl.a. kakelugn, vackert spröjsade glasförsedda entrédörrar och partier med återskapade ytskikt, gammaldags bröstning, tapeter och unika målningar. Alla rum har breda, charmiga golvtiljor. I tre av rummen är de vackert handmålade med schabloner. Huset innefattar 9 rum som inkluderar en avskiljbar tvårumslägenhet vilken tidvis varit uthyrd. Utvändigt har huset en putsad fasad och taket är omlagt med bevarade enkupiga lertegelpannor. Uppvärmning sker bekvämt med vattenburet centralvärmeledningssystem anslutet till bergvärmepump. Vatten och avlopp är kommunalt.

En teglad mur som harmoniserar fint med bostaden, skiljer tomten från den centralt belägna Lastköpingsgatan. Väl innanför omges huset av en grön och lummig trädgård. Knotigt äppelträd, rödbok, valnöt och magnolia bringar skönhet och behaglig skugga under varma sommardagar. I trädgården finns gamla kära trotjänare som kaprifol, pion, forsythia och murgröna. Ett vackert blåregn täcker hela husets södra gavel. Från balkongen ovanför verandan, som vetter in mot trädgården, kan man avnjuta omkringliggande historiska byggnader. På tomtens norra sida ligger en byggnad i trä som innefattar ett rymligt garage och intilliggande förrådsutrymmen. Den avskilda placeringen längst med Lastköpingsgatan gör att den även lämpar sig för småskalig företagsamhet såsom galleri, ateljé eller liknande.

Vadstena är en pittoresk och charmig stad rik på svensk kulturhistoria. Under samtliga årstider är den högst levande. Årligen tas många tusen besökare från när och fjärran emot, vilka vill uppleva historiens vingslag, god mat och dryck. Högklassiga kulturevenemang såsom opera- och teaterföreställningar anordnas med jämna mellanrum på orten. Närheten till Vättern sätter sin prägel på staden och möjliggör ett aktivt båt- och sjöliv.

Varmt välkommen till Lastköpingsgatan 3A!

LÄS MER
FAKTA

Område: Östergötland

Adress: Lastköpingsgatan 3A

Antal rum: 9

Boarea: 260 kvm

Biarea: 28 kvm

Tomtarea: 1100 kvm

Pris/bud: 7 200 000 KR

Planritningar
DOKUMENT
Visningar

För tidsbokning vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare.

Söndag 28 Jul

Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Östergötland

Välkommen att kontakta oss

Thomas Swenson
Ansvarig mäklare

Thomas Swenson

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker.

Kontakta mig
Martin Sundström
Reg. Fastighetsmäklare

Martin Sundström

När Martin blev färdig agronom år 2000, valde han att direkt komplettera med en examen till fastighetsmäklare. Han summerar nu drygt 20 år med olika arbeten inom fastighetsförmedling, ekonomirådgivning och även finansiering av jord och skog. Resultatet är att Martin idag är en toppmäklare som är erfaren, lyhörd och kan driva komplexa processer. Han hanterar alla steg i en försäljning ...

Kontakta mig

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas