Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Västervägen
ALLA BILDER
Sotenäs Västervägen Västkusten Sotenäs 90 kvm 1 750 000 KR

Större sjöbod med tillhörande markarrende strategiskt beläget i VäjernSotenäset

Välkommen till denna sjöbod med fyra rum och uppställningsplats som ligger med lätt access till hamnområdet i tillväxtorten Väjern. Sjöboden är gedigen, välvårdad och står på gjuten platta som har en bruttoyta om 48 kvm/plan, vilket ger er ca 90 kvm i golvyta. Sjöboden är större än genomsnittet och har ett praktiskt betonggolv på nedre plan och stilrent notat skeppsgolv på övre plan. Till sjöboden finns även ett markarrende för uppställning på 24 kvm.

Nedre plan på sjöboden är idag indelad i hall och två rum, vilket går att öppna upp till en yta om så önskas. Genom båda rummen går en stålbalk i taket för vinsch, perfekt för, gör det själv projektet eller kajak/sup hiss. Boden har två dubbla dörrar till vardera avdelning, vilket ger er plats för två båtar. Det finns även en sidoingång till en hall med avhängningsyta. Hallen är avgränsad med en låsbar skjutdörr mot övrig nedre yta. Trappan i hallen tar er till övre plan som är indelad i två rum och ett förråd. Bakom trappan finns plats för ytterligare förvaring. Övre plan ger er extra utrymme och en härlig plats att njuta av skaldjur efter en dag ute på havet. Uppställningsplatsen bakom sjöboden är perfekt för båtkärran eller husbilen/husvagn och över planen finns servicebyggnad med toalett och dusch. Möjlighet att hyra båtplats finns genom närliggande Havets Magasin eller Sotenäs kommun och i hamnen finns trailerramp. Sjöboden ligger på arrende vilket innebär att du behöver vara skriven i kommunen för att få köpa den. Sjöbodar är ej godkända eller avsedda för boende.

Sjöboden står på betongplatta. Stomme, bjälklag och fasad är av trä, fönster kopplande tvåglas-fönster. Det finns inte vatten och avlopp indraget i sjöboden då det ej är tillåtet, det finns golvbrunn för avrinning i betongplattan. Renovering utfördes 2017, sjöboden fick ny fasad, taket byttes i sin helhet med nytt enkupigt lertegel från Benders. Nedre plan fick målade innerväggar och övre plan fick ny trappa, ny invändig träpanel och nytt golv. Det installerades ny elcentral med automatsäkringar och jordfelsbrytare. I samband med detta sattes det även ny belysning, oljefyllda el-element och nya elkontakter i hela sjöboden.

Arrende för sjöbod och mark upplåts med lägenhetsarrende. Arrendeform avgörs utifrån bestämmelserna i jordabalken. Som huvudregel tillåts arrendatorn efter medgivande av kommunen att bygga ett enklare brygga/trädäck i direkt anslutning till sjöboden/sjönära byggnaden, under förutsättning att det inte inskränker på allmänhetens fria rörelse och passage. För att få eller att behålla ett arrendeavtal gäller det att man som arrendator följer de riktlinjer som finns i policy, se bifogad policy från Sotenäs kommun under dokument. En upplåtelse av mark räknas som lägenhetsarrende när den inte uppfyller förutsättningarna för att vara ett jordbruks-, bostads- eller anläggningsarrende. Ett lägenhetsarrende kan till exempel vara en kajplats, kolonilott, sjöbodar eller en plats för båt eller brygga.

LÄS MER
FAKTA

Område: Västkusten Sotenäs

Adress: Västervägen

Boarea: 90 kvm

Pris/bud: 1 750 000 KR

Planritningar
DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Västkusten Sotenäs

Väjern ligger strategiskt placerat mellan Smögen/Kungshamn och Hunnebostrand och det finns gott om omtyckta leder över bergen vidare ut på Sotenäset eller mot Klevkilen. Här finns även Väjerns båtklubb, kajakcenter och boulbana som drivs av föreningenStrandboularna. På andra sidan Dinglevägen ligger både restaurang och busstation. Väjern är en perfekt att njuta av ett lite lugnare läge och när ni vill är det bara att ta gång och cykelbanan in till Smögen och Kunghamn. Eller varför inte båt till någon av Sotenäsets andra smultronställen. I Väjern ligger även omtyckta Badhuset Tumlaren med bad, gym/ledda pass och bastu med spabad och utomhusbad året runt. Till centralorten Kungshamn och bron till Smögen är det ca 2 km. Här finns ett större utbud av allmänservice och Kommunhus. Det finns bland annat två livsmedelsaffärer, apotek, vårdcentral och Systembolag, gym, sporthall och flera idrottsföreningar. I varje ort längst havet finns butiker och livsmedelsaffär, butiker och allmänt utbud. Missa heller inte Kustcharken vid Askum, Rödsgubben och Stenungsbageriet vid Röd, Butiken på landet vid Stensjö Gård och Bergs gårdsbutik när ni är ute på tur.

Stina Behrman

Stina Behrman

Ansvarig mäklare

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Stina Behrman

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas