Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Stänggatan 2
ALLA BILDER
Sotenäs Stänggatan 2 Bohuslän 618 kvm 10 000 000 KR

Arkitektritat skärgårdshus med havsutsikt i omtyckta FisketångenSotenäset

I eftertraktade Fisketången saluför vi nu detta vackra trähus ritat av Torsten Askergren. Redan i entrén blir kvalitén tydlig, med hallgolv i vackert ådrad kalksten från Kinnekulle. Flera trädetaljer såsom innerdörrar, fönsterfoder och de platsbyggda garderoberna speglar arkitektens stil, allt i harmoni med naturen utanför. Alla trägolv är av vitoljad svensk kärnfuru och det välutrustade köket är från Kvänum. Kökets bänkskivor är av Carrara marmor och tillsammans med de handmålade skåpen och dörrarna bidrar de till det stilrena helhetsintrycket. Det är öppen planlösning och den underbara glasverandan mot havet är omgiven av två pardörrar som tar er ut till trädgårdens uteplatser och trädäck med pergola. Bostadens sociala ytor är som gjorda för stort umgänge och härliga bjudningar både inne och ute. På detta plan finns även ett gästbadrum och två sovrum. Båda rummen har dubbelsäng och egen utgång till trädgården, härligt om man vill smita iväg på ett morgondopp innan de övriga har vaknat.

På övre plan möts ni av ett rum med härlig rymd, öppet upp till taknock, stora fönster och inglasad veranda med utsikt över havet. I detta rum kan ni verkligen njuta av den fridfulla atmosfären och blicka ut mot Hampholmen och Tångekilens pittoreska sjöbodar. På hösten kan ni njuta framför brasan i kaminen, tillverkad av anrika danska Morsø. Vid rummets ena långsida finns en charmig sovalkov, skapat för en mysig sovplats åt barn eller barnbarn. Detta plan har även master bedroom med separat garderobsdel och egen ingång till det övre badrummet.

Denna hörntomt har en härligt väldoftande syrenhäck mot gatan och vitt plank med grindar vid entrén vilket ramar in villan på ett fint sätt. Vid uppfarten finns separat före detta garage som idag är ombyggt till förråd med port och en sidoingång till separat rum och vid tomtens långsida finns praktisk bod med dubbeldörr. Kontakta gärna ansvarig fastighetsmäklare för mer information och bokning av enskild visning av detta sommarparadis!

LÄS MER
FAKTA

Område: Bohuslän

Adress: Stänggatan 2

Antal rum: 5

Boarea: 170 kvm

Biarea: 18 kvm

Tomtarea: 618 kvm

Pris/bud: 10 000 000 KR

Planritningar
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Bohuslän

Från Stänggatan är det badrocksavstånd till bad och nära till allt området har att erbjuda. Fisketången är hett eftertraktat då det har stor charm och mycket kvar av sin traditionella bebyggelse med sjöbodar, park och ljugarbänkar. Här lever man nära naturen och att kunna njuta av havet, klipporna och vyerna på nära håll, lockar och fascinerar alla. Det är lätt att ha en aktiv fritid och områdets natur är svårslagen. Vandring, båtturer, golf, kajak och paddel är hett eftertraktat och det finns flera skärgårdsturer att boka, närmast är Tångens fisketurer & Charter. Det finns ett stort utbud av fiskaffärer så det är bara att njut av det rika marina utbudet av fisk och skaldjur i goda vänners lag. Kungshamn ligger vid Smögen som är ett av Sveriges absolut mest kända besöksmål. Sotenäs har ca 800 000 turister per år och är välbesökt året om även om många besöker kommunen från påsk till hummererfisket i september. I Sotenäs bor strax över 9000 personer och under sommartiden ökar antalet delårsboende med ca det dubbla. Det är mycket som gör området unikt, tänk att bara ställa bilen och ta dagen som den kommer. Varför inte gå ner genom de pittoreska gränderna mot hamnen i Kungshamn för en bit mat. Eller ta gäster med på Zitabåtarna till Smögen. Det är även ett måsta att ta Hållöexpressen för en tur till Hållö. Här kan underbart att sola och bada en dag vid marmorbasängen och insupa öns unika miljö eller så kan ni hyra boende för att stanna kvar och njuta en natt eller två. Om ni har egen båt finns Kungshamns gästhamn, den har 100 platser och god hamnservice och ett skyddat läge, vattendjup: 2,5-5m. Vill man ansöka om fast plats görs det genom Sotenäs kommun. Ställplats för båt finns t.ex på Tångens marina. Alla orter i Sotenäs har sina smultronställen, fiskaffär, butiker och bra restauranger för er att utforska vidare på Sotenäset.

Stina Behrman

Stina Behrman

Ansvarig mäklare

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Stina Behrman

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas