Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Badhusgatan 14B
ALLA BILDER
Lysekil Badhusgatan 14B Havsbadet Lysekil

På bästa läget vid havet i Lysekil ligger anrika Havsbadet. Här finns nu chansen att utveckla Havsbadet som destination genom ny utvecklad detaljplan med boende. Kommunen är positivt inställd till en ökad exploatering, genom ett tomträttsavtal och/eller ny detaljplan. De vill att markanvändning styrs så att framtida boende gynnar turism och kommun ej endast enskilda individer. Nuvarande stadsplan, Lysekils stad fastställd 1932, saknar uttryckliga markanvändnings bestämmelser. Lokalerna används idag som restaurang, event och nöjespalats men möjligheterna i de anrika utrymmena är oändliga. På Havsbadet har folk samlats i över hundra år för att njuta av god mat, underhållning och dans och ute finns park med charmig utomhusscen. Området ligger vackert vid promenadstråket och den fina hamnen som har nytt servicehus för båt och hamngäster. På piren ligger även Lysekils kallbadhus som har funnits här sedan 1906 vidare finns dyk och kajakcenter och seglarklubb. I somras var till exempel både Håkan Hellström och Gyllene Tider här och upptagningsområdet på kusten är strålande.
Under senare 1800-talet blev restaurangen en av de största i Sverige. Lysekil blev snabbt en populär badort där societeten från Stockholm, Göteborg. även Kung Oskar II spenderade sina sommarhalvår. I dag står havsbadet som en ikon i Lysekil med restaurang, bar och nattklubb.
Här har under årtiondena flertal välkända artister uppträtt så som Håkan Hellström, Tomas Ledin, Ola Salo och Carola, listan kan göras lång. Nuvarande ägare har samråd med Lysekils kommun över detaljplanen för området för att exploatera fastigheten för att utveckla den befintliga verksamheten vilket kommunen är positivt inställd till. Fastigheten har genomgått större renoveringar och utbyggnader så verksamhet i sin nuvarande form eller med ändrad inriktning såsom spa kan bedrivas året om. Den kulturhistoriska och vackra fastigheten med scen, dansgolv, barer, komplett restaurangkök och terrasser med oslagbar vy gör fastigheten till en av de mest attraktiva havsbaden på västkusten.

Vid huvudentrén på entréplan finns två garderobsrum, 8 toaletter varav en är handikappanpassad. Fastigheten har ett komplett restaurangkök med tillhörande utrymmen och vitvaror. Här finns plats för ca 650 sittande gäster som går att disponera på båda planen och uteserveringarna med en oslagbar vy ut över havet. Centralt i byggnaden finns den stora nybyggda baren som knyter ihop matsalen med dansgolvet. Scenen har ett komplett ljud- och ljusanläggning med intilliggande dansgolv och har varit Lysekils samlingspunkt för nattliv med liveartister i decennier. Lokal är godkänd för 1150 gäster. Här kan ytorna i botten plan användas för både event och konsert samt restaurang med servering.

Uteserveringen sträcker sig runt husets sydvästliga del och är om ca 215 kvm med plats för ca 130 sittande gäster. 2021 installerades även motordrivet tak på ena delen så uteserveringen kan nyttjas i alla väder. På baksidan av huset finns ytterligare utomhus bar med loungedel om ca 130 kvm med plats för ca 60 sittande gäster.

På övre plan finns mindre dansgolv med angränsande bar och komplett ljud-och ljus anläggning. Här finns kapacitet för ca 150 gäster.
Vidare ovanför trappen finns genomgångsrum med sittplatser både i gången och på balkongen med egen bar. På resterande av det övre planet finns en artistloge, fyra stycken omklädningsrum med WC och dusch. Flertal kontorsrum, förråd samt fläktrum.

Byggnaden har under de senaste 12 åren genomgått löpande renoveringar.

Senaste större renoveringar:

2000: Totalrenovering för året runt verksamhet med grundiörstärkning, tilläggsisolering, renovering av fasad, nya fönster, invändiga ytskikt, ventilation, värmesystem. Inredning och utrustning samt ny VVS.

2010: Veranda mot gästhamnen

2019: Inbyggd veranda på övre plan.

2019: ombyggnation av nattklubb på övre plan.

2019: Utbyte samt kompletteringar av kök- och barutrustning

2020: Uteservering mot parkering

2021: Motordrivet markis tak på uteserveringen

2023: Entré byggs ut, över entré ligger nattklubben som även får utökat inglasad veranda med stora fönster och dörrparti mot parken.

2024: Ombyggnad av nedre plan

Havsbadsområdet har utöver detta vackra och populära nöjesetablisemang ett välkänt kallbadhus, välskött gästhamn med nybyggd servicebyggnad,

Fastigheten har stor kapacitet och har vårdats med både större och löpande renoveringar och det är installerat bergvärme. Utöver restaurang och nattklubb har det anordnas stora bröllop, företagsevent, baler och privata tillställningar här. Detta kan fortsätta och utökas i samråd med en ny ägare om så önskas. Promenadstråket förbi området är ett måste för alla besökare och boende i Lysekil. För att förstå detta vackra områdes utvecklingspotential och miljö är ett besök ett måste! Lysekils Kommun är framåtlutad vad gäller besöksnäringen och därav har, Destinations strateg i Lysekil 2030 skapats. Lysekil som stad och området har en god utvecklingsstratergi och är en attraktiv plats året runt.


Vänligen respektera att Intressenter skall uteslutande ta kontakt med ansvariga Företagsmäklare Stina Behrman eller Jonas Martinsson. Besök och privat visning av fastigheten och lokalerna bokas enbart via Företagsmäklaren som även tillhandahåller all övrig information. Värdering utförd av oberoende värderingsbolag- Göteborgs värderingsinstitut. Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare för mer info och privat visning.

LÄS MER
FAKTA

Område: Havsbadet Lysekil

Adress: Badhusgatan 14B

Pris/bud: Pris på förfrågan

DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Havsbadet Lysekil

När man anländer till Lysekil via dess huvudinfart möts man av en fantastiskt utsikt och Södra hamnen, Lysekils Kyrka och centrum. Havsbadsområdet och dess anor från kurbadsepoken är fantastiskt och vackra havsbadsrestaurangen är från 1889. Vidare finns utomhusscen, kallbadhus, societetshus och gästhamn med nybyggd servicebyggnad och goda parkeringsmöjligheter. Här finns även tillgänglighetsanpassad dyk- och kajakhamn, dykcenter samt seglingsförening. Lysekil har magiska solnedgångar och det är ett måste att vandra vid klipporna ute vid Stångehuvud. Går ni vidare från Havsbadsormådet är det mycket trevligt att ta en promenad ner för gamla strandgatan mot Norra hamnen och Strandpromenaden. Från Södra hamnen i Lysekil till Havsbadsområdet är det 600 meters gångväg. I staden finns fler äldre fastigheter, fiskarstugor och magasin bevarade vilket ger Lysekil sin stora charm. Det finns flera fiskaffärer och Lysekils hamn med Grötökajen och Kolholmarna har alltid varit ett viktigt nav i staden vid havet. Kommunen har ett varierat och väl utvecklat näringsliv, god kommunal service och fantastiska rekreationsmöjligheter. Lysekil har en stor branchbredd, här finns närmare 2 000 företag i många olika branscher. En rad framstående konstnärer har verkat och hämtat inspiration i området. Även idag finns många yrkesverksamma konstnärer och författare i kommunen som också har en mycket aktiv konstförening. Lysekil finns flera större mataffärer och brett allmänt utbud. Från fastigheten är det härligt att gå längst vattnet både ut mot öppna havet och in mot Rosvikstorg .Det går dagligen båtar på turlista t/r till Fiskebäckskil och Skaftö vilket är mycket positivt för området. Från Lysekil tar du dig snabbt med egen båt till andra västkustparadis såsom Smögen, Bohus- Malmön och Grundsund. Runt om och i Lysekils kommun finns flera utmärkta golfbanor och variationen av naturstigar och leder i den vackra naturen är bred. Lysekil har ett rikt föreningsliv och det finns gym, badhus tennis och paddelbanor, dykning och området är även ett nav för fantastiska klättringsleder. Till Lysekil tar man sig enklast med bil, men även bil eller båt går utmärkt. Bussar går regelbundet mellan Södra hamnen och Lysekilsparken. För bussförbindelser inom Lysekil eller vidare till Uddevalla, Göteborg eller andra närliggande städer, sök på västtrafiks hemsida eller app. Till köpcentret på Torp tar det ca 40 minuter och Göteborg ca 1,5 timme.

Stina Behrman

Stina Behrman

Ansvarig mäklare

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Stina Behrman

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas