Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Ekängen
ALLA BILDER
Katrineholm Ekängen Sörmland 11612 kvm 5 995 000 KR

Charmig gård med två bostadshus i Sörmlands hjärta

I Sörmlands förtrollande landskap, omringad av ekbackar och vackra badsjöar, ligger denna extraordinära lilla gård. Med anor från sent 1800-tal erbjuder gården två separata bostadshus samt möjligheter till hästhållning, tack vare tillhörande hagar och en ladugård. Gårdens två hus ligger avskilt vilket möjliggör både uthyrning och generationsboende, där vardera hushåll får sin egen privata sfär.

Huvudbyggnaden lockar med sin charmiga allmogestil och präglas av en mängd vackra gamla detaljer som bevarats genom åren. Här finns två fina kakelugnar, en vedeldad spis i köket samt vackert åldrade trätiljor i nästan alla rum. På entréplanet förenas kök, matsal och sällskapsrum i en ljus och behaglig planlösning. Det erbjuds även tre rofyllda sovrum varav ett på entréplan och två ligger en trappa upp.

I det andra huset, Magasinet, välkomnas du in till ett lantligt kök med en imponerande takhöjd och en gemytlig atmosfär. Ett mysigt loft ovan köket leder vidare till andra våningen där sovrum och badrum är belägna. I Magasinet finns även en separat del med ytterligare ett sovrum.

Båda husen har varsamt bevarats och omhändertagits vilket har bildat den pittoreska miljö som är Ekängen. Om så önskas kan ladugården förvandlas till stall för att skapa en idealisk liten hästgård med böljande hagmarker intill. Alternativt kan ladugården anpassas för andra typer av djurhållning. Byggnaderna har vissa behov av modernisering och upprustning. På tomten finns även ett fint växthus och en vedbod.

Ekängen är perfekt situerad i en naturskön omgivning med närhet till badsjöar och promenadstigar. Flen nås på mindre än 10 minuter och till Stockholm är det endast cirka 11 mil.
Endast privata visningar. Ring eller maila för bokning av visning.

LÄS MER
FAKTA

Område: Sörmland

Adress: Ekängen

Antal rum: 10

Boarea: 167 kvm

Tomtarea: 11612 kvm

Pris/bud: 5 995 000 KR

DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Sörmland

Henric Falkenberg

Henric Falkenberg

Ansvarig mäklare

Henric är specialist på gods & gårdar, men jobbar även med försäljningar av attraktiva våningar och sjöställen i Stockholms närhet. Henric är uppvuxen på en gård i Sörmland och har stor erfarenhet av skog och lantbruk och gediget intresse av jakt och fiske. Förutom att Henric är reg fastighetsmäklare har han studerat ekonomi och konsthistoria. Han har även flera års praktisk erfarenhet både från affärsbank samt ledande auktionshus

Nu när tillträdesdagen passerat återstår bara för oss att tacka dig för ett väl utfört arbete. Vi är nöjda med den service som du tillhandahållit och skulle utan tvekan rekommendera dig för liknande uppdrag i framtiden. I synnerhet har vi uppskattat att du anpassat ditt arbetssätt och visat förståelse för våra minst sagt försvårande omständigheter.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Henric Falkenberg

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas