Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Limå bruk 120
ALLA BILDER
Leksand Limå bruk 120 Dalarna 51.8107 ha 9 000 000 KR

Anrik bruksherrgård vid Siljan

Tack vare kraften från Limåns forsande vatten och närheten till sjöfarten över Siljan fanns här den perfekta platsen för anläggandet av ett bruk under 1800-talets början. Vid sjöns södra strand blev Limå bruk inte bara ett landmärke vid vattnet, utan även under en period Dalarnas största järnbruk. Idag erbjuder denna vackra plats istället en sällsynt egendom om totalt cirka 50 hektar med en lång egen strand längs Siljan.

En björkallé leder in till den ståtliga herrgården, flankerad med en knuttimrad flygel på var sida, och med panoramautsikt över Siljans vatten. Herrgården, byggd 1842 för att ersätta en äldre struktur, erbjuder ett cirka 500 kvadratmeters elegant boende med historiens närvaro i alla rum. Huset har varsamt omhändertagits och uppdaterats, utan något övertramp på dess unika charm. De två flygelbyggnaderna intill huserar idag pannrum, garage och trädgårdsförråd.

Utmed allén vilar två logar som med dess stora ytor står redo att omvandlas till exempelvis häststall eller för annan djurhållning. Fortsätter du istället förbi allén, och vidare in mot forsen, står den gamla masugnen stolt kvar som en symbol för brukets tidigare storhet. På andra sidan ån vilar det gamla bruksmagasinet med en rustik skönhet och välbevarade detaljer. Intill magasinet finns en större hall för maskinförvaring.

Söder om gården sträcker sig åkrarna över cirka 35 hektar, följt av skogsskiftet på cirka 15 hektar som erbjuder både gallringsskog och gammal naturskog. Siljans vatten erbjuder en egen badvik och enastående vyer mot Stor-Siljan och Morabygden på andra sidan. Med gården följer även jakträtter i två viltvårdsområden. Se tilläggsinformation för fullständig information.

Varmt välkommen till Limå bruk!

LÄS MER
FAKTA

Område: Dalarna

Adress: Limå bruk 120

Antal rum: 18

Boarea: 565 kvm

Tomtarea: 51.8107 ha

Pris/bud: 9 000 000 KR

Planritningar
DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Dalarna

Martin Sundström

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

När Martin blev färdig agronom år 2000, valde han att direkt komplettera med en examen till fastighetsmäklare. Han summerar nu drygt 20 år med olika arbeten inom fastighetsförmedling, ekonomirådgivning och även finansiering av jord och skog. Resultatet är att Martin idag är en toppmäklare som är erfaren, lyhörd och kan driva komplexa processer. Han hanterar alla steg i en försäljning och ser till att både säljare och köpare blir nöjda.
Parallellt med arbetet som mäklare på Residence driver han även en större skogsgård med flera olika verksamheter. Då gården varit i släkten sedan 1700-talet är Martin väl förtrogen med ansvaret och känslan att förvalta något till nästa generation.

Martin bor idag med familjen utanför Linköping och har gården på det Småländska höglandet. Med fötterna både i den östgötska myllan och den småländska skogen är Östergötland och Småland Martins expertområden, men han åtar sig gärna uppdrag i de kringliggande landskapen. Martin har även kunskap om bostäder och fritidshus i skärgården. Varmt välkommen att höra av dig till en av våra duktiga mäklare med allt från värdering till rådgivning!

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas