Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Harbacksvägen 18
ALLA BILDER
Mora Harbacksvägen 18 Dalarna 3.2654 ha 12 000 000 KR

Vid stranden av Siljan

Där vägens ände möter en av Siljans mest förtrollande stränder reser sig denna oerhört vackra disponentvilla. Högt belägen på sin tomt erbjuder villan en enastående utsikt över Siljans västliga horisont, där magiska solnedgångar målar himlen i en oslagbar färgpalett av guld och rosa.

Villan uppfördes år 1927 efter ritningar av arkitekturprofessorn Ragnar Östberg med fokus på representation. Huset är utformat för att välkomna stora sällskap med generösa umgängesytor där matsal, salong och bibliotek ligger i fil. Alla med utsikt över Siljans skönhet och salongen med pardörrar ut till en inbjudande veranda i sydväst, vars dubbla trappor leder ned till ett stort och härligt poolområde. Både bibliotek och salong förgylls av ståtliga öppna spisar medan en lantlig vedspis sprider värme i det idylliska köket.

Entréplan och övre plan erbjuder totalt sex sovrum och flera stora badrum. Under näst intill hela huset sträcker sig dessutom en källarvåning som inrymmer bland annat både mat- och vinkällare, samt möjligheten att förverkliga drömmen om ett eget relax- och sparum.

På den välskötta tomten finns även det ombyggda fårhuset, nu en charmig bostad med panoramafönster mot sjön. Ateljén, en enplansbyggnad intill, erbjuder ett rymligt rum som idag nyttjas som gym och biljardhall. Dessutom finns flera förråd, bodar, ett mindre stall och ett garage. Den anlagda poolen med måtten ca 12 x 5 m är väl tilltagen och erbjuder även dykdjup på mitten.

Markerna sträcker sig över cirka 3 hektar, bestående i huvudsak av åkermark men också mindre lövskog och beteshage emot Siljan. Harbacken erbjuder en fridfull och avkopplande tillvaro vid en av Siljans bästa stränder för bad, fiske och båtliv, samtidigt som Mora ligger inom bekvämt avstånd för stadens bekvämligheter.

Med Harbacken följer andelar i Färnäs gemensamhetsskog, Mora Jordägare, fiskerätt i Siljan m.m. Se tilläggsinformation för fullständig information.

LÄS MER
FAKTA

Område: Dalarna

Adress: Harbacksvägen 18

Antal rum: 10

Boarea: 290 kvm

Tomtarea: 3.2654 ha

Pris/bud: 12 000 000 KR

Planritningar
DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Dalarna

Martin Sundström

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

När Martin blev färdig agronom år 2000, valde han att direkt komplettera med en examen till fastighetsmäklare. Han summerar nu drygt 20 år med olika arbeten inom fastighetsförmedling, ekonomirådgivning och även finansiering av jord och skog. Resultatet är att Martin idag är en toppmäklare som är erfaren, lyhörd och kan driva komplexa processer. Han hanterar alla steg i en försäljning och ser till att både säljare och köpare blir nöjda.
Parallellt med arbetet som mäklare på Residence driver han även en större skogsgård med flera olika verksamheter. Då gården varit i släkten sedan 1700-talet är Martin väl förtrogen med ansvaret och känslan att förvalta något till nästa generation.

Martin bor idag med familjen utanför Linköping och har gården på det Småländska höglandet. Med fötterna både i den östgötska myllan och den småländska skogen är Östergötland och Småland Martins expertområden, men han åtar sig gärna uppdrag i de kringliggande landskapen. Martin har även kunskap om bostäder och fritidshus i skärgården. Varmt välkommen att höra av dig till en av våra duktiga mäklare med allt från värdering till rådgivning!

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas