Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Södra Hovallsvägen 168
ALLA BILDER
Båstad Södra Hovallsvägen 168 13 ha

Enastående gård med havsutsikt på Bjärehalvön

På Bjärehalvöns södra kust, med en hänförande utsikt över Skälderviken och vidare ut mot havshorisonten, ligger denna sagolika gård. En välskött inramning av träd och buskar döljer den privata oas som är Södra Hovallsvägen 168. När du passerar genom smidesgrindarna anländer du till ett fulländat gårdscentra med huvudbyggnad, generöst gästhus, garage samt badhus med spa och poolanläggning i strålande sydvästläge.

Ett gediget arbete har lagts på att restaurera och förädla gårdens samtliga byggnader. Med omsorg har fastighetens anor från sent 1800-tal tagits om hand och flera vackra byggnadstillbehör har återanvänts och fått nya funktioner. Så som den gamla stentrappan till fd stallet som nu avslutar stenmuren vid terrassen, och de gamla grishoarna i keramik från Höganäs som har blivit blomsterlådor på innergården. Överallt hittar du något som påminner om gårdens långvariga historia.

Gårdens gamla stall byggdes 1999 om till bostad och erbjuder nu cirka 300 kvadratmeter av väl tilltagna sällskapsrum och rofyllda sovrum. Vid samma tidpunkt blev gårdens loge till förråd och garage, medan det gamla svinhuset blev bad, gym, teknikrum och garage. Slutligen renoverades även gårdens ursprungliga bostad till det som nu är gästhuset, med en tempererad vinkällare dit ett fint handslaget tegel från svinhusets golv har flyttats.

Genom tomten rinner en bäck som korsas av pittoreska broar och skapar en rogivande atmosfär. Inte minst den nedre kupade bron med sin ekbänk och fria utsikt över blommande sommarängar mot havet. Trädgården har blivit som en enda stor fruktlund med päron, äpple, plommon, körsbär och valnöt som förgyller trädkronorna. Nuvarande ägare har även byggt ett växthus som försett köket med grönsaker under sommarhalvåret. Övrig mark om cirka 12,5 hektar är åkermark som har arrenderats ut för odling av raps, vall och andra sädesslag.

Varmt välkommen till Södra Hovallsvägen 168!

LÄS MER
FAKTA

Adress: Södra Hovallsvägen 168

Antal rum: 7

Boarea: 300 kvm

Biarea: 40 kvm

Tomtarea: 13 ha

Pris/bud: Pris på förfrågan

Planritningar
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Välkommen att kontakta oss

Camilla Eggenberger
Ansvarig mäklare

Camilla Eggenberger

Camilla startade sin karriär som mäklare 1989 och har sedan dess förmedlat 1000-tals våningar och villor samt har under många år arbetat i en ledande position som mäklare för gårdar på en ansedd byrå. Hon är väl förtrogen med allt från exklusiva lägenheter till slott med expertområde i Stockholm och Skåne men har även arbetat över hela Mellansverige.
Camillas ...

Kontakta mig
Jonas Martinsson
Reg. Fastighetsmäklare

Jonas Martinsson

Jonas har huvudansvaret för komplexa bostadsförsäljningar och gårdsförsäljningar med utgångspunkt från västkusten. Han har gjort flera rekordförsäljningar för villor i Båstad, Torekov, Halmstad, Marstrand, Fjällbacka och Göteborg. Han är även tillsammans med Henric Falkenberg grundstommen i RC:s framgångsrika gårdsmäklarteam och de arbetar över hela södra Sverige med allt från välbelägna mindre gårdar till slott och större egendomar. Jonas är mycket ...

Kontakta mig

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Camilla Eggenberger

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas