Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Strandvägen 2
ALLA BILDER
Flen Strandvägen 2 Sparreholm 11136 kvm 13 200 000 KR

Anrik sekelskiftesvilla på avskild strandtomt

I ett förtrollande vackert landskap, på en avskild strandtomt intill sjön Båven, vilar ståtliga Tomtebo. En privat allé leder fram till villan som majestätiskt reser sig vid sjöstranden. Denna sekelskiftesdröm väcktes till liv av förste hovmarskalk Printzsköld år 1887 med en sällsynt ambition på att uppföra ett representativt och exklusivt residens, omgivet av historiska skatter och naturens skönhet.

Den nu nästan 150 år gamla villan om 260 kvadratmeter utgör ett utsökt exempel på en villa av engelsk-amerikansk stil från 1800-talets andra hälft. Genom stora fönster strömmar dagsljuset in och skapar tillsammans med generös takhöjd och eleganta parkettgolv en känsla av luft och rymd. Spegeldörrar, öppna spisar och kakelugnar är unika dekorationer som pryder flertalet rum i detta eleganta hem.

Med varsam hand, och stor respekt för dess historia, påbörjades 2022 en totalrenovering av huset. Nu erbjuds en harmonisk förening av anrika inslag och modern standard i ett komplett boende. Ett platsbyggt handsnickrat kök från Tre Sekel av högsta kvalitet välkomnar kulinariska äventyr, flera väl tilltagna sällskapsrum bjuder in till umgänge och fem fridfulla sovrum fulländas med sjöns vattenspegel utanför fönstren. I husets källare finns tvättstuga och pannrum.

En ogenerad tomt på över 11 000 kvadratmeter, klädd i frodig grönska och smyckad med äppelträd, päronträd och körsbärsträd, omfamnar bostadshuset. Här finns soliga uteplatser i överflöd med två verandor och två balkonger för avkopplande stunder i den rogivande naturen. Till huvudbyggnaden hör en vagnslider med garage, förråd och övervåning för festligheter. Vid sjöns strand står ett bastuhus med vedeldad bastu och relaxavdelning. Slutligen förgyller ett charmigt växthus den välmående trädgårdsmiljön.

Sparreholm ligger i hjärtat av Sörmland med välkända landmärken såsom Sparreholms slott och är rik på historia och kultur. I sjön Båven, med sina många öar och ett rikt djur- och fågelliv, utlovas fiskelycka.

Orten ligger centralt i Mälardalen med närhet till E4 som snabbt tar dig till mysiga Malmköping och vidare till Stockholm. Både Skavsta och Arlanda flygplatser är lättillgängliga med såväl bil som smidiga tågförbindelser.

Visning efter överenskommelse. Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare för bokning.

Varmt välkommen till pärlan Tomtebo!

LÄS MER
FAKTA

Område: Sparreholm

Adress: Strandvägen 2

Antal rum: 8

Boarea: 260 kvm

Biarea: 26 kvm

Tomtarea: 11136 kvm

Pris/bud: 13 200 000 KR

DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Sparreholm

Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas