Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Obbhult 14 - Villa Stenhuset
ALLA BILDER
Varberg Obbhult 14 - Villa Stenhuset Västkusten 13.7617 ha 16 900 000 KR

Lantliga idyllen Villa Stenhuset

I det frodiga halländska landskapet reser sig den lantliga idyllen Villa Stenhuset. Vägen hit slingrar sig längs böljande beteshagar och lummigt landskap, väl framme möts du av smidesgrindar och när du kliver in på den kullerstensbelagda gårdsplanen är den förtjusande miljön påtaglig vackert och inramad av gårdens unika byggnader. Här njuter du av ett vackert boende och erbjuds möjligheten att bedriva olika verksamheter på en unik gård runt en synnerligen spektakulär byggnad, Villa Stenhuset.

En ljus och öppen mangårdsbyggnad från sent 1800-tal imponerar med ett generöst entréplan där rummen sömlöst förenas till en stor sällskapsyta. Massiva träplank pryder golven och möter bröstpanel, synliga takbjälkar, en detaljrikt dekorerad kakelugn och pardörrar med spröjsat fönsterglas, allt i en rustik perfektion. Ett sällskapsrum med flera fönster suddar ut gränsen mellan inne och ute och ger en ljuvlig umgängesyta med en värmande eldstad och välvårdad grönska utanför som bakgrund. Totalytan om ca 345 kvm är fördelad på två plan med två sovrum avskilt belägna på övre plan, fulländade med en magnifik utsikt över det betagande landskapet. Stor källare med gott om förrådsyta samt pannrum.

Intill mangårdsbyggnaden finns ett charmigt gästhus om ca 76 kvm med välkomnade loggia som erbjuder härlig svalka under sommarens varma dagar. Gästhuset har två separata delar, båda med egna badrum. Huset förlängs av en veranda, "The Duck Lounge", i två etage med utsikt över grönskande nejden och en anlagd damm. I bortre delen av verandan finns en vedeldad bastu och badtunna.

Villa Stenhuset om ca 910 kvm är gårdens unika krona och har en majestätisk utformning med inspiration från Toscana och Sydeuropa, där även många av byggnadens detaljer inhämtats. Husets putsade fasad bryts av med en grandios entré där gråskiftande natursten kontrasteras av högvuxna träd och rustika ekdörrar. Du kliver in i en magnifik matsal med plats för 32 gäster och salong i öppen planlösning med stor eldstad och öppet till nock som tillsammans ger ett anrikt och storslaget intryck. Intill ligger ett påkostat Kvänumkök med full utrustning och rymlig matplats även här samt möjlighet för större sällskap utomhus på baksidan. Separat badrum med influenser och material från självaste Marrakech. Även grovkök finns. I dagsläget verkar Villa Stenhuset som ett hotell med tre unika sviter där inget rum är det andra likt, alla med exklusiva en-suite badrum samt en familjedel på nedre plan. Här finns även cigarrum och en konferensdel. Ihopbyggt i vinkel med stenhuset är en av gårdens stallbyggnader om ca 200 kvm med fyra stora boxar. Nuvarande ägare har bedrivit mindre konferenser och boutiquehotell, men byggnadens utformning möjliggör flera liknande verksamheter exepelvis event för företag. Det finns sju sovrum för uthyrning, totalt 14 bäddar. Gården och Villa Stenhuset lämnar ett varmt avtryck i allas hjärtan.

Separat från gårdscentrat hittar du slutligen ett ridhus om ca 20 x 40 meter samt ett intilliggande mindre stall med tre boxar. Totalt finns det sju boxar. Det finns även ett enklare gästhus. Gårdens mark om ca 14 hektar består av vackra kuperade beteshagar, 2 ha åkermark samt 6 ha skog, allt i den utmärkande natursköna Halländska miljön. I anslutning till gården finns flertalet ridstigar genom skog och mark med Åkulla bokskogar inom 30 minuters promenad. För mer info om tidigare verksamhet se www.villastenhuset.se.

Välkommen till den lantliga idyllen Villa Stenhuset!

Endast bokade visningar.

LÄS MER
FAKTA

Område: Västkusten

Adress: Obbhult 14 - Villa Stenhuset

Antal rum: 16

Boarea: 955 kvm

Tomtarea: 13.7617 ha

Pris/bud: 16 900 000 KR

Planritningar
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Västkusten

Jonas Martinsson

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Jonas har huvudansvaret för komplexa bostadsförsäljningar och gårdsförsäljningar med utgångspunkt från västkusten. Han har gjort flera rekordförsäljningar för villor i Båstad, Torekov, Halmstad, Marstrand, Fjällbacka och Göteborg. Han är även tillsammans med Henric Falkenberg grundstommen i RC:s framgångsrika gårdsmäklarteam och de arbetar över hela södra Sverige med allt från välbelägna mindre gårdar till slott och större egendomar. Jonas är mycket allround och klarar av alla typer av komplexa försäljningar, även fastigheter som ligger i bolag.

Jonas började arbeta inom branschen 2001 med kommersiella fastigheter, strax därefter inriktade han sig på att arbeta med exklusiva boenden men främst gårdar. Sedan dess har han varit en starkt bidragande faktor till att bygga upp gårdssidan hos Residence. Han är en av grundarna till Residence och var tidigare verksam i Stockholmsområdet. Han har en universitetsexamen som Lantmästare och väl bevandrad inom jord och skog men jobbar även med komplexa försäljningar av villor och attraktiva fritidshus. Jonas är uppvuxen på en gård strax utanför Varberg på västkusten och har idag hela västkusten, Skåne och inlandet som arbetsområde. På fritiden spenderar han gärna tid i naturen eller idrottar.

Att sälja min släktgård var inte lätt beslut att ta och en komplex process både juridiskt och emotionellt. Direkt när jag träffade Jonas visade han stor förståelse för min situation på alla plan och lotsade mig igenom hela processen. Han såg gårdens mjuka värden också och lyckades omsätta det ut mot kund. Det var många visningar, olika bud kantade av förslag men Jonas höll ihop försäljningen på ett förstklassigt sätt och jag fick en underbar köpare som jag idag har en mycket bra relation till.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Jonas Martinsson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas