Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Västervik Småland 2450 kvm

Exklusivt skärgårdsparadis

Redan under bilresan mot Loftahammar är den vackra skärgårdsmiljön slående. Här letar sig Östersjöns vatten in mellan kustens öar och holmar, och mitt i denna underbara natur ligger Lugnet - ett fantastiskt skärgårdsställe på Strömsholmens sydvästra sida.

Platsens namn kunde inte vara mer perfekt. I den naturliga kustterrängen ligger villan på en höjd med vidunderliga vyer över vattenspegeln och den kuperade naturtomten om 2 450 kvm sträcker sig hela vägen ned till vattnet. Här finns egen sandstrand, rymliga trädäck för bad och avkoppling samt en väl tilltagen brygga med både plats och djup för segelbåt eller större motorbåt. Vågornas brus och trädens naturliga inramning gör att det vilar en känsla av frihet och stillhet.

Med förstklassigt solläge är villan en äkta sommardröm om cirka 145 kvm. Nybyggd 2017/18 med en imponerande, påkostad interiör där allt från dess tilltalande färgsättning och exklusiva material till planlösningens rymd ger en njutningsbar vistelse av mycket hög livskvalitet. Ett generöst sällskapsrum med kök och vardagsrum i öppen utformning har takhöjd upp till nock och tack vare ett generöst burspråk fullkomligt badar rummet i ljus med vattnets blå toner utanför. Vardagsrummet har flera utgångar till altanen som sträcker sig runt hela huset, vilket ger möjligheten att kunna njuta av morgonens första strålar och likväl kvällssolens sista. På entréplanet återfinns också två sovrum och ett stort duschrum med separerad tvättavdelning. Villan har även ett mysigt och rymligt loft med ca 50 kvm golvyta, som kan nyttjas som TV-rum, bibliotek eller att delas av till extra sovrum.

Nere vid vattnet återfinns Sjöstugan, en gäststuga om cirka 40 kvm, vars stora öppningsbara fönsterpartier skapar en flytande gräns mellan ute- och inomhusmiljön och ger en sällan skådad direktkontakt med det framförliggande vattnet. Passande, nära havets svalkande badmöjligheter, inrymmer Sjöstugan även bastu, men också trivsam yta för samvaro och sovloft till gäster. Ytterligare en separat gäststuga om 25 kvm ligger skyddad längre upp på tomten och innefattar två sovrum samt duschrum. Allt byggdes 2018 och håller högsta kvalitet.

Ett fantastiskt skärgårdsboende med gott om plats för hela familjen såväl som för övernattande gäster. Ett enastående läge erbjuder många härliga naturupplevelser. Kustpärlan Loftahammar ligger bara några kilometer österut med restauranger, mataffär, bageri och ett sprudlande socialt liv. I Loftahammar finns också golfbana som är rankad som en av Sveriges finaste 9-hålsbana. Ytterligare tre banor finns inom 30 minuters bil- eller båtfärd. Strömsholmen Lugnet ligger endast 7 minuter från E22 och därifrån med 26 mil till Stockholm och endast 3 mil till Västervik.

Visning 21 juli eller efter överenskommelse. Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Thomas Swenson för mer information och bokning av visning!

LÄS MER
FAKTA

Område: Småland

Antal rum: 8

Boarea: 180 kvm

Biarea: 30 kvm

Tomtarea: 2450 kvm

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare
Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas