Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Sätra Brunn - en by från 1700-talet
ALLA BILDER
Sala Sätra Brunn - en by från 1700-talet 25 min norr om Västerås 22.7139 ha

En historisk by i välgörande parkmiljö

Med över 320 års omsorg och hjärta har Sätra Brunn byggts upp runt tanken av att må bra. Än idag är byn med cirka 80 byggnader från 1700-talet och framåt intakt där brunnsgård, societetshus, restaurang, kyrka och vattenkällor omges av pittoreska byggnader för boende. Allt omfamnas av en vacker park som oavsett årstid skapar en förtrollande miljö.

Under 1600-talet var intresset för hälsokällor stort. Urban Hjärne hade besökt ett flertal av dessa på kontinenten och sökte efter motsvarande källor på svensk mark. Läkaren Samuel Skragge som var påläst om källvattnets medicinska möjligheter fann källsprången i närheten av Sätra by värda att undersöka ur hälsoperspektiv. 1701 öppnades Sätra Brunns brunnsverksamhet och en medveten bebyggelsekaraktär med stadsmässighet tog form. Då brunnsdrickandet skulle åtföljas av promenader anlades också ett antal alléer samt en park. Under seklens lopp har byggnadsstilen varierat inom Sätra Brunn som idag har ett högt kulturhistoriskt värde.

Nuvarande ägare tog över Sätra Brunn 2002 med en vision om att bevara och utveckla miljön och verksamheten. Idag är detta en diversifierad verksamhet som i huvudsak bedrivs inom hotell och restaurang, konferens, badhus med spa, fullbelagd förskola samt egen dryckestillverkning. Hotell och spa samt förskola avyttras nu som separata fastigheter. Totalt omfattar marken 56 hektar, varav 34 hektar som en separat skogsfastighet. Därtill är återkommande midsommarfirande, konserter, bröllop samt jul- och nyårsfirande mycket uppskattade arrangemang. Sammantaget bildar Sätra Brunn en högst levande och omtyckt miljö.

Detta är sannerligen ett unikt tillfälle att förvärva en egen fullt fungerande by med helande källvatten och intressant historia. Välkommen!

För information om anläggningen, vänligen se https://satrabrunn.se

LÄS MER
FAKTA

Område: 25 min norr om Västerås

Adress: Sätra Brunn - en by från 1700-talet

Tomtarea: 22.7139 ha

Pris/bud: Pris på förfrågan

DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

25 min norr om Västerås

Martin Sundström

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

När Martin blev färdig agronom år 2000, valde han att direkt komplettera med en examen till fastighetsmäklare. Han summerar nu drygt 20 år med olika arbeten inom fastighetsförmedling, ekonomirådgivning och även finansiering av jord och skog. Resultatet är att Martin idag är en toppmäklare som är erfaren, lyhörd och kan driva komplexa processer. Han hanterar alla steg i en försäljning och ser till att både säljare och köpare blir nöjda.
Parallellt med arbetet som mäklare på Residence driver han även en större skogsgård med flera olika verksamheter. Då gården varit i släkten sedan 1700-talet är Martin väl förtrogen med ansvaret och känslan att förvalta något till nästa generation.

Martin bor idag med familjen utanför Linköping och har gården på det Småländska höglandet. Med fötterna både i den östgötska myllan och den småländska skogen är Östergötland och Småland Martins expertområden, men han åtar sig gärna uppdrag i de kringliggande landskapen. Martin har även kunskap om bostäder och fritidshus i skärgården. Varmt välkommen att höra av dig till en av våra duktiga mäklare med allt från värdering till rådgivning!

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas