Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Hylte Småland 33.758 ha

Förtjusande gård med högkvalitativa byggnader och välskött mark

Mitt i Hallands vackra landskapsmiljö, mellan Nissan och Färgån, ligger fantastiska Färgaryds gård. Cirka fem mil in i landet från västkusten är omgivningarna fridfulla och när du anländer genom smidesgrindarna finner du dig i en idyll utan dess like. Här breder en ytterst välskött gård ut sig med ett samlat gårdscentra där en mäktig mangårdsbyggnad ståtligt särskiljer sig från resterande gårdsbyggnader.

Nuvarande ägare har, med sitt stora intresse för hantverk och snickeri, renoverat mangårdsbyggnaden med detaljrikedom och kvalitet. Här erbjuds ett storslaget boende om cirka 280 kvadratmeter där varje rum genomsyras av en känsla av klass. Boaseringar, takrosetter, stuckaturer, kakelugnar och andra anrika attiraljer möter smakfullt utvalda moderniteter i en fulländad harmoni. Ljusinsläppet är enastående och överallt i huset är den rogivande naturen utanför påtaglig.

Gårdens ekonomibyggnader, stall och garage, är nyligen uppförda, också de av god kvalitet. Stallet har tre boxar samt grovkök och i garaget finns även en verkstadsdel. Tillsammans med en separat festlokal, med stora härliga rum och bar, skapar ekonomibyggnaderna en skyddad inramning av gårdscentrat.

Ett gästhus på cirka 65 kvm, som går under namnet Paradiset, kan användas för generationsboende eller uthyrning. Komplett inrett med kök, vardagsrum, badrum, sovloft och ett ljuvligt inglasat uterum med en naturskön panorama lever huset upp till sitt namn.

Den totala marken om cirka 34 hektar består av cirka 21 hektar välskött skogsmark i tillväxt. Del av vatten i Stora Färgen med fiskerätt och goda jaktmarker tillhör också fastigheten samt betesmark som lämpar sig strålande för hästar eller annan småskalig djurhållning.

Välkommen till charmfulla Färgaryds gård!

LÄS MER
FAKTA

Område: Småland

Antal rum: 7

Boarea: 278 kvm

Tomtarea: 33.758 ha

Martin Haraldsson

Ansvarig mäklare
Martin Haraldsson

Martin Haraldsson

Ansvarig mäklare

Martin Haraldsson har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 2012, han är även utbildad jägmästare och efter tio år inom skogsindustrin och skogsförvaltning har han en gedigen erfarenhet av skogsfrågor. Han summerar nu tjugo år inom skogs- och fastighetsbranschen. Martin är idag en av de mest kompetenta mäklarna på jord- och skogsfastigheter i Sverige. Han kan hantera stora komplexa försäljningsprocesser som bland annat ansvarig mäklare för utförsäljningen av Stora Ensos och Gysinges bolagsskog på västkusten som genomfördes på miljardnivå. Därtill har han ett stort intresse att utföra ett förstklassigt arbete med att förmedla mindre och välbelägna gårdar i mellan och västra delen av Sverige. Martin är själv skogsägare och har bred erfarenhet av skog och lantbruk samt ett outtröttligt jaktintresse.

Martin bor idag med sin familj i den västsvenska pärlan Falkenberg.

Bilder

Boningshus Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Martin Haraldsson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas