Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Västerviksgatan 14
ALLA BILDER
Strängnäs Västerviksgatan 14 Västerviken/Hamnen 587 kvm 11 950 000 KR

Nationalromantisk villa i historiskt kvarter

Historisk villaidyll på Västerviksgatan vid hamnen endast 47 min från Stockholms C. Den charmiga gatan skryter med småhus av blandade stilar från förra sekelskiftet med pastellfärgade fasader och unika färgkombinationer och sträcker sig ända fram till Mälarens vattenbryn. När du anländer till nummer 14 möts du av en spektakulär nationalromantisk villa, med inslag av brittisk tudorstil. Tomten kantas av ett vackert rödmålat staket och inne i den terrasserade trädgården löper grusade gångar mellan förtjusande syrener, pioner, perenner och lavendel.

Väl inne i huset fortsätter arkitekturen och snickerierna att imponera. Huset har nyligen genomgått pietetsfulla renoveringar för att återställas till dess ursprungliga stil, och utförandet är av högsta klass. Vackra massiva furugolv med värme löper genom entréplanets stora sällskapsrum och ger tillsammans med linoljemålade trätak och specialtillverkade fönster med spröjs en perfekt helhet. En trappa upp har sällskapsrummet ett effektfullt ryggåstak med takbjälkar som kontrasterar mot de vita ytskikten och en murad öppen spis stoltserar vid trapplandningen. Medan entréplan framförallt erbjuder umgängesytor har övre plan även tre rymliga sovrum, varav ett med en privat balkong där du ser långt över stadens tak. Kök och badrum har renoverats till hög modern standard med kvalitativ utrustning.

Fastigheten sträcker sig ända upp till Kvarngatans återvändsgränd där ett friliggande dubbelgarage med uppfart står, precis intill den tjusiga gamla väderkvarnen. Invid garaget finns en ljuvlig terrass i sydvästläge med utsikt mot Domkyrkan och småbåtshamnen och på det nedre planet ligger en separat gästbostad, alternativt bostad för uthyrning. Vidare finns ett växthus samt en jordkällare från 1800-talet med en ovanliggande pittoresk förrådsbyggnad.

Den rogivande miljön i Strängnäs äldsta kvarter är oerhört tilltalande och med närhet till såväl strandpromenaden och badplatser som skolor och service är läget oslagbart. Smidig anslutning till väg E20 med cirka en timmes bilresa till Stockholm.

Endast privata och bokade visningar. Vänligen kontakta ansvarig mäklare Henric Falkenberg för mer information!

LÄS MER
FAKTA

Område: Västerviken/Hamnen

Adress: Västerviksgatan 14

Antal rum: 7

Boarea: 187 kvm

Biarea: 75 kvm

Tomtarea: 587 kvm

Pris/bud: 11 950 000 KR

Planritningar
Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Västerviken/Hamnen

Henric Falkenberg

Henric Falkenberg

Ansvarig mäklare

Henric är specialist på gods & gårdar, men jobbar även med försäljningar av attraktiva våningar och sjöställen i Stockholms närhet. Henric är uppvuxen på en gård i Sörmland och har stor erfarenhet av skog och lantbruk och gediget intresse av jakt och fiske. Förutom att Henric är reg fastighetsmäklare har han studerat ekonomi och konsthistoria. Han har även flera års praktisk erfarenhet både från affärsbank samt ledande auktionshus

Nu när tillträdesdagen passerat återstår bara för oss att tacka dig för ett väl utfört arbete. Vi är nöjda med den service som du tillhandahållit och skulle utan tvekan rekommendera dig för liknande uppdrag i framtiden. I synnerhet har vi uppskattat att du anpassat ditt arbetssätt och visat förståelse för våra minst sagt försvårande omständigheter.

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Henric Falkenberg

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer