Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Gunillastigen 1
ALLA BILDER
Norrköping Gunillastigen 1 Östergötland 3550 kvm 9 500 000 KR

Sekelskiftesvilla med fruktträdgård och havsnära läge

Längst ut på Djuröns stillsamma halvö, vid Bråvikens södra strand, ligger denna formidabla sekelskiftesvilla. Efter att ha passerat Djuröns förtjusande naturreservat svänger du in på Gunillastigen och möts av en grann trädgård, full av växter som blommar året runt. I hörnet av trädgården har skapats ett odlingsparadis med välskötta rabatter och odlingslådor på rad, kantade av ett växthus där du kan smyga in och gömma dig bland de hängande klätterväxterna. Mitt på tomten stoltserar den stora villan på en hög naturstensgrund med dubbla entrétrappor som leder upp till husets välkomnande sällskapsplan.

Villa Väpplingen, som huset också kallas, är en del av ett stycke kulturhistoria. Pehr Swartz flyttade familjens kvarnverksamhet till Djurön i början av 1900-talet och i samband med det uppfördes ett antal arbetarvillor i närområdet. Ett nytt litet samhälle bildades som till stor del består än idag. En av dessa är Villa Väpplingen.

Interiört dekoreras villan genomgående av exceptionella attribut från byggnadstiden. Här finns flera kakelugnar, profilerade lister, fyllningsdörrar och boaseringar. Allt är respektfullt omhändertaget och de renoveringar som utförts har både framhävt och kompletterat den historiska karaktären. Villans 255 kvm boyta är väl fördelade med generösa sällskapsrum på entréplan och vilsamma sovrum på övre plan som blickar ut mot Bråviken. Utöver ett fint inrett badrum och gästtoaletter i samma tidsenliga stil som resten av huset finns även en bastu, och källarvåningen erbjuder stora utrymmen för umgänge samt en separat ingång.

Det stora köket öppnar upp till en altan som vilar på den kuperade tomten i sydost, där även ett charmigt lusthus står som förlänger utesäsongen. Grusade gångar löper mellan generösa välvårdade gräsmattor med lummiga fruktträd och ramas in av insynsskyddande häckar. Vid infarten till tomten står ett dubbelgarage med golvvärme och internetuppkoppling, därpå ger det skärgårdsnära boendet möjlighet till båtplats.

Endast 15 km från Norrköping stad infinner sig lugnet och känslan av att vara ett med naturen. På populära Djurön bor du med pittoreska omgivningar invid havet med närhet till såväl strand som klippbad, och halvöns naturreservat är fantastiskt att promenera i för återhämtning från vardagen. Populära Bråvikens Golfklubb ligger endast 5 km bort med flera banor i den vackra kustmiljön. Djurön är lättillgänglig med bussar från Norrköping, snabb pendling till Stockholm med såväl bil som tåg samt utlandsresor från Linköpings flygplats.

Visning söndagen 23 april eller efter överenskommelse. Vänligen kontakta ansvarig fastighetsmäklare Thomas Swenson för bokning, [email protected]

Hjärtligt välkommen till detta makalösa boende på Gunillastigen 1!

LÄS MER
FAKTA

Område: Östergötland

Adress: Gunillastigen 1

Antal rum: 9

Boarea: 255 kvm

Biarea: 116 kvm

Tomtarea: 3550 kvm

Pris/bud: 9 500 000 KR

Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Östergötland

Thomas Swenson

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Thomas har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 1999. Med sina många år i branschen har han stor erfarenhet och kunskap om marknaden. Med siktet inställt på kvalitet och kundnöjdhet går han helhjärtat in i varje uppdrag. Att få representera några av Sveriges vackraste och mest exklusiva hem och gårdar under varumärket Residence Christie´s ser han som ett stort privilegium. Thomas bor med sin familj på en gård strax söder om Linköping och som fastighetsmäklare är hans verksamhetsområde Linköping och Östergötland med omkringliggande landskap.

Jag gillar det personliga engagemanget våra objekt på Christies kräver, utmaningen i att hitta just den där specifika köparen som säljaren söker

tidigare klient

Bilder

Bostadsbild

Thomas Swenson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas