Beskrivning Bilder Planritningar Karta Kontakt
Skyttla gård 1
ALLA BILDER
Ydre Skyttla gård 1 52.807 ha 5 500 000 KR

Naturskön Ydregård om 53 hektar

I södra Östergötland, där det småländska höglandet tar sin början, är landskapet kuperat med övervägande skogsbygd. Men runt traktens gamla gårdar blir träden färre och skogarna öppnas upp för att istället ge plats åt åkrar och hagar. Här ligger Skyttla - en gård som präglas av en unik karaktär och omsorgsfullt brukad mark, omgiven av imponerande stenmurar och rösen som vittnar om århundraden av odlarmöda.

Gården vilar på en höjd och bjuder på en magnifik utsikt över den egna marken. Runt gårdscentrum ramas tomten in av en gärdesgård som utstrålar den genuina känslan av en gammal bondgård. En vackert symmetrisk mangårdsbyggnad uppfördes under början av 1800-talet som en så kallad tvillingstuga. En vanlig byggnadstyp för sin tid, i såväl södra Östergötland som norra Småland, och planlösningen vittnar än idag om att detta en gång i tiden var två bostäder med identiska planlösningar.

Entréplanet består av kök, kammare, sovrum och ett stort vardagsrum i husets norra gavel. Badrum med tvättmaskin ligger intill hallen. På övre plan finns ytterligare fyra rum, varav två är sovrum. Här har ett fint allrum öppnats upp ända till nock och stoltserar med synliga takbjälkar och ett bländande ljusflöde. Huset har även tre praktfulla, nymurade Ydrespisar som ger ytterligare en nivå av traditionell svensk charm. Utöver dem finns vedspis och en kamin installerade.

Ladugården uppförd på 1920-talet står mittemot mangårdsbyggnaden och inrymmer bland annat en ladugårdsdel med äldre inredning för nöt, grishus, potatiskällare och gödselhus. Markerna består av varsamt omhändertagna åkrar och hagar, väl samlade kring gårdscentrum och rikligt med stenmurar och rösen. Runt fastighetens öppna marker ligger skogsmarken om 31 hektar, som på ett rogivande och skyddande vis omsluter gården.

Varmt välkommen till pittoreska Skyttla gård!

LÄS MER
FAKTA

Adress: Skyttla gård 1

Antal rum: 7

Boarea: 122 kvm

Biarea: 96 kvm

Tomtarea: 52.807 ha

Pris/bud: 5 500 000 KR

Planritningar
Tryck på bilden för att förstora
Planritningar

Martin Sundström

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

När Martin blev färdig agronom år 2000, valde han att direkt komplettera med en examen till fastighetsmäklare. Han summerar nu drygt 20 år med olika arbeten inom fastighetsförmedling, ekonomirådgivning och även finansiering av jord och skog. Resultatet är att Martin idag är en toppmäklare som är erfaren, lyhörd och kan driva komplexa processer. Han hanterar alla steg i en försäljning och ser till att både säljare och köpare blir nöjda.
Parallellt med arbetet som mäklare på Residence driver han även en större skogsgård med flera olika verksamheter. Då gården varit i släkten sedan 1700-talet är Martin väl förtrogen med ansvaret och känslan att förvalta något till nästa generation.

Martin bor idag med familjen utanför Linköping och har gården på det Småländska höglandet. Med fötterna både i den östgötska myllan och den småländska skogen är Östergötland och Småland Martins expertområden, men han åtar sig gärna uppdrag i de kringliggande landskapen. Martin har även kunskap om bostäder och fritidshus i skärgården. Varmt välkommen att höra av dig till en av våra duktiga mäklare med allt från värdering till rådgivning!

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Martin Sundström

Ansvarig mäklare

Värdera bostad

Våra mäklare har en djup kunskap och kompetens som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra unika objekt.

Läs mer

Underhand

Vi är specialiserade på bostäder som är något utöver det vanliga, och 74% av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer

Kunder söker

Tillsammans med Residence Christie's International Real Estate har vi ett omfattande register över potentiella köpare av högkvalitativa och unika bostäder.

Läs mer