Beskrivning Bilder Karta Kontakt
Budgivning pågår
Askåker 10
ALLA BILDER
Tranemo Askåker 10 159.2 ha 13 500 000 KR

Väletablerad skogsfastighet om ca 160 ha

På gränsen mellan Västergötland och Småland ligger den gemytliga bygden Ljungsarp, präglad av dess historia inom tillverkningsindustrin. I utkanten av orten, omgivet av fina badsjöar och välvuxna skogar, ligger Askåker 10. En väl omhändertagen skogsfastighet om cirka 160 hektar i ett naturskönt landskap.

Gårdscentrat består av ett boningshus om 135 kvm med en orörd och charmig funkisstil från då huset byggdes i mitten av förra seklet. På motsatt sida om vägen står även en mindre gäststuga och ramar in gården gör en lada om cirka 400 kvm i klassisk stil. Fiber finns indraget till båda bostadshusen. Dessa har använts för uthyrning men kan med kärlek och omsorg bli ett utsökt permanent boende.

Skogsmarken uppgår till drygt 121 hektar produktivt med nya och väletablerade föryngringar i en tydlig tillväxtfas. Totalt virkesförråd beräknas uppgå till ca 11 850 m³sk, med en medelbonitet om 6 m³sk/ha och år. Fastigheten har även ypperliga jaktmarker, framförallt för älg, vildsvin och rådjur samt sedvanligt småvilt. Stomsjön och Lagmanshagasjön ligger inte långt ifrån gården med såväl fiskemöjligheter som härliga badplatser.

Från Askåker har du endast 20 minuters bilfärd till Tranemo samt 15 minuter till Limmared där kust-till-kust-tågen mellan Göteborg och Kalmar snabbt tar dig vidare till resten av landet.

Nuvarande fastighetsägare har under hela sitt yrkesliv varit en aktiv skogsbrukare med målet att utöka sitt innehav. Inklusive denna fastighet erbjuds sammanlagt cirka 560 hektar med i huvudsak skogsmark till försäljning, varav resterande cirka 400 ha ligger i östra delarna av Falkenbergs kommun.

Sista buddag 31 januari.

Varmt välkommen att kontakta ansvarig mäklare Martin Haraldsson för mer information!

LÄS MER
FAKTA

Adress: Askåker 10

Boarea: 135 kvm

Biarea: 82 kvm

Tomtarea: 159.2 ha

Pris/bud: 13 500 000 KR

DOKUMENT
Visningar

Kontakta mäklaren för mer information.

Martin Haraldsson

Martin Haraldsson

Ansvarig mäklare

Martin Haraldsson har varit verksam som fastighetsmäklare sedan 2012, han är även utbildad jägmästare och efter tio år inom skogsindustrin och skogsförvaltning har han en gedigen erfarenhet av skogsfrågor. Han summerar nu tjugo år inom skogs- och fastighetsbranschen. Martin är idag en av de mest kompetenta mäklarna på jord- och skogsfastigheter i Sverige. Han kan hantera stora komplexa försäljningsprocesser som bland annat ansvarig mäklare för utförsäljningen av Stora Ensos och Gysinges bolagsskog på västkusten som genomfördes på miljardnivå. Därtill har han ett stort intresse att utföra ett förstklassigt arbete med att förmedla mindre och välbelägna gårdar i mellan och västra delen av Sverige. Martin är själv skogsägare och har bred erfarenhet av skog och lantbruk samt ett outtröttligt jaktintresse.

Martin bor idag med sin familj i den västsvenska pärlan Falkenberg.

Bilder

Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild Bostadsbild
Bostadsbild

Tankar vid värdering

De mest exklusiva bostäderna följer inte den vanliga bostadsmarknadens utveckling, utan påverkas av andra faktorer. Mångårig erfarenhet av förmedling inom vår nisch av bostadsmarknaden med ovanliga, och ofta dyra, objekt och tillgång till konfidentiell förstahandsinformation om försäljningspriser gör att våra mäklare har en unik kunskap som är till stor nytta när det handlar om att värdera bostäder, gods, gårdar och andra objekt. Det är avgörande för att sedan kunna presentera objekten som säljs på ett attraktivt sätt med rätt rådgivning och prissättning. Tack vare det kan vi leverera riktigt väl utförda och framgångsrika förmedlingar till våra säljare.

Boka värdering
Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Kök sovrum Badrum hall Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild Bostadsbild

Martin Haraldsson

Ansvarig mäklare

Våra mäklare har den erfarenhet, expertis och utbildning som krävs för att garantera värderingar av högsta kvalitet, också av helt unika bostäder och gårdar.

Läs mer om värdering av bostad

Vi är specialister på bostäder med det lilla extra och diskreta affärer. En stor andel av våra bostäder förmedlas underhand, utanför den publika marknaden.

Läs mer om underhand

Vårt unika kundregister är fullt av kvalitetsmedvetna spekulanter. Kanske finns köparen av din bostad redan i vårt kontaktnät?

Upptäck vilka bostäder som efterfrågas